Хмельницька паска: Відомий шоумен поділився рецептом із картоплею та вишнями

Григорій Герман каже, що саме картопля допомагає пасці довго залишатися свіжою.

Григорій Герман. Фото: Факти.

Ведучий програм «Ранок з Україною» і «Свекруха чи невістка» на каналі «Україна» Григорій Герман - відомий кулінар. У минулому році Григорій спеціально їздив по Україні, збираючи унікальні рецепти пасок, повідомляють Патріоти України.

- Практично в кожній області є свої, неповторні рецепти, - розповів Григорій. - Кілька років поспіль я печу паски сам і визначився з фаворитом - чернігівська паска, яка дуже швидко готується і практично завжди виходить. Але в цьому році вирішив поекспериментувати - буду пекти традиційну хмельницьку паску. Вона трохи незвичайна - з додаванням картоплі, яка попередньо вариться і протирається. Але, кажуть, саме цей «секретний» інгредієнт допомагає пасці залишатися свіжою ще кілька тижнів.

Хмельницька паска

Інгредієнти:
борошно - 2 кілограми;
молоко - 700 мілілітрів;
вершки - 200 мілілітрів;
масло - 300 грамів;
дріжджі свіжі - 100 грамів;
яйця - 10 штук;
цукор - 500 грамів;
картопля - 150 грамів;
вишня сушена - 300 грамів;
сіль - 0,5 чайної ложки.
Приготування:
Розмішати дріжджі в 250 мілілітрах теплого молока, додати 3 столові ложки цукру і борошно так, щоб вийшла опара по консистенції, як густа сметана. Прибрати опару в тепле місце, щоб вона збільшилася в три рази.
Картоплю зварити і приготувати пюре. Відокремити білки від жовтків. Жовтки збити з цукром до білого кольору, вершки - в піну. У час, що залишився, молоко підігріти до 35-40 градусів.
До опари додати молоко, збиті жовтки і ванілін. Вмішати борошно і додати пюре.
Додати в тісто вершки і розм'якшене вершкове масло. Прибрати тісто на годину в духовку, розігріту до 50 градусів.
Вишню обваляти в борошні і додати в тісто. Коли тісто підійде, вимісити його ще раз, розкласти по формах і залишити, поки воно не збільшиться вдвічі. Випікати паску в духовці 30 хвилин при температурі 200 градусів.
Джерело: Факты

Важливий момент: Чи можуть Польща та інші країни силою повернути до України військовозобов’язаних чоловіків

субота, 4 травень 2024, 6:50

Польща, як і інші демократичні країни ніколи не підуть на такий крок, як видача Україні військовозобов’язаних чоловіків, яких вдома кваліфікують як ухилянтів, а за кордоном вони визнані біженцями. А консульське обслуговування громадян стосується внутрі...

Пам'ять не фіксує час? Ось про що дізнався француз, який 63 дні прожив у темряві без зв'язку з людьми

субота, 4 травень 2024, 6:30

85-річний Мішель Сіфр дійсно зумів зробити собі ім'я серед диваків планети. У 1962 році тоді ще 23-річний юнак вирішив позбавити себе світла, людей та годинника на два місяці, передають Патріоти України. Французький дослідник хотів дізнатись, як відсу...