Хоч у НАТО закупляти: Нові українські балістичні шоломи пройшли тестування у США

Балістична лабораторія США Chesapeake Testing підтвердила відповідність балістичних шоломів TOR-D. Шоломи виробництва української компанії UaRms, повідомляють Патріоти України з посиланням на Ukrainian Military Pages.

Випробування в балістичній лабораторії Chesapeake Testing були проведені в червні 2020 року.

За результатами випробування 6 зразків встановлено, що шоломи TOR-D повністю відповідають рівню захисту IIIA за стандартом NIJ 0106.01.

Відзначається, що це відкриває шлях продукції української компанії на світові ринки.

Українські шоломи пройшли перевірку у США. Chesapeake Testing

«Ми дуже сподіваємося, що вже найближчим часом, як про нашу компанію, так і про Україну заговорять, як про потужного гравця на світовому ринку засобів персонального захисту», – йдеться у повідомленні компанії UaRms.

Нагадаємо, що TOR-D – це полегшена версія балістичного шолома ТОR. Форма шолома зі спеціальними боковими вирізами створює додаткові зручності для роботи з активними навушниками та радіогарнітурами.

Призначений для індивідуального захисту бійців десантних та спеціальних підрозділів від травм і поранень; розміщення спеціального обладнання.

Стандарти захисту:

  • 1-й клас захисту за ДСТУ 8835:2019;
  • клас захисту IIIA, NIJ 0106.01;
  • захист проти уламків (FSP = 1,102 g) за стандартом STANAG 2920 НАТО знаходиться на рівні >670 м/с (показник V50).
Шоломи балістичні (кулезахисні), моделі ТОR-D (десантний)

Шолом забезпечує захист голови при падіннях, ударах; від впливу вибухової хвилі, дрібних уламків, рикошетів; від потрапляння пістолетних куль та куль іншої легкої стрілецької зброї на вильоті.

У «випробуваннях» він використав шолом «Каска – 1М» 2019 року виробництва, що відповідає класу захисту – 1А за ДСТУ 78-41-004-97.

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...

Коханка була з ФСБ? Німецький мільярдер, оголошений мертвим шість років тому, знайшовся в Москві

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:32

Автори журналістського розслідування вважають, що Гауб міг втекти до Москви через тіньові оборудки з росіянами. Його коханку підозрюється у зв'язках з ФСБ. . Німецько-американський магнат роздрібної торгівлі, 64-річний мільярдер Карл-Еріван Гауб, який...