Хоча Путіна не заарештували: У Зеленського розповіли про пам’ятник його батьку в Монголії та за що йому так вдячні місцеві

У команді президента України Володимира Зеленського розповіли про пам’ятник його батьку Олександру, який встановили в Монголії. Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва нардеп від фракції "Слуга народу" Олександр Мережко, передають Патріоти України.

Він розповів, що про цей факт довідався, коли зустрічався з послом цієї країни. "Мені посол говорив, що у Монголії є пам’ятник батьку нашого президента Володимира Зеленського (Олександр Зеленський 20 років працював в Монголії на будівництві гірничо-збагачувального комбінату, у місті Ерденет є невелика стела, присвячена йому. Сам Володимир Зеленський говорив, що його батько для монголів "як бог", - Апостроф)", - повідомив нардеп.

Також політик висловив свою думку, чому прості люди шанують пам’ять великих предків, а влада на їхньому тлі виглядає слабкодухою. Як відомо, у соцмережі Facebook є спільноти про Монголію, їхню спадщину та культуру. Загалом народ дуже патріотичний, пишається імперським минулим.

"Вони дійсно пишаються своєю історією і культурою. Я зустрічався із послом Монголії. Ми говорили про Чингісхана. І вони доволі проукраїнські. Вони зацікавлені у нашій боротьбі із Росією. Вони хочуть суб’єктності, хочуть суверенітету. Вони багато в чому впізнають у нас, наших проблемах себе. Бо вони теж мають агресивних сусідів, які тільки і дивляться, як би тебе анексувати", - пояснив він.

Олександр Мережко переконаний, що українському народу так само потрібно підкреслювати речі, які об’єднують - культурно та історично. "Що у нас спільного - міжнародне право. Є такий вислів, що міжнародне право - це атомна бомба маленьких країн. Тобто це єдиний захист для України та Монголії", - додав він.

Джерело: Апостроф

"Не пройшла "моніторинг дотримання однострою": У Франківську дев'ятикласницю вигнали з ліцею через одяг

четвер, 5 вересень 2024, 21:55

В Івано-Франківську ученицю ліцею ім. Івана Пулюя не допустили до навчання і відправили додому начебто через начебто неналежний одяг. Про випадок, який стався 4 вересня повідомила мама учениці Ольга Ярошевич на своїй сторінці у Facebook, передають Патр...

Всіх на фронт!: У Франківську мобілізуватимуть порушників, які викидають великогабаритне... сміття (відео)

четвер, 5 вересень 2024, 21:03

За його словами, деякі містяни навіть викидають сміття з бусика, тому з цього питання довелося провести нараду, на якій вирішили, як боротися з порушниками. "Ми застосуємо нетипові заходи. Зокрема з правоохоронними органами та залученням мобілізаційних...