Хоча раніше самі зняли з обліку: У Києві ТЦК надіслав повістку військовому, який втратив на фронті обидві ноги (фото)

Київський громадський активіст Олег Симороз, який 2022 року приєднався до Сил оборони та став на захист України, і втратив на фронті обидві ноги, отримав повістку від ТЦК. Історію відомий військовий поділився у своїх соцмережах, передають Патріоти України.

Симироз розповів, що з Деснянського ТЦК йому прислали повістку та викликають до військкомату. Військовий наголосив, що той же ТЦК поставив йому штамп у військовому квитку про виключення з військового обліку.

"Моя справа розрослась на гарний том різноманітних військових документів. І це попри те, що я півроку ходив туди як на роботу і штамп у моєму військовому квитку про виключення з військового обліку ставили вони ж", – розповідає боєць.

За його словами, повістку просто приклеїли до квитанції за комуналку. "Шановний Деснянський ТЦК. Я перебуваю закордоном на протезуванні, бо підвернув ногу, поки біг до кабінету воєнкома. Тому на визначену дату я не встигну. Після повернення звісно ж прийду в гості, хочу подивитись, як ви там служите. Тому, до зустрічі", – іронічно зазначив ветеран.

Симироз наголосив, що мобілізація звісно потрібна. Але такі ситуації, коли повістки приходять ветеранам з ампутаціями, демонструють, що "в роботі ТЦК просто хаос, який безпосередньо підриває обороноздатність країни".

"Без претензій, просто ця ваша імітація служби уже відверто підзадовбала. Якщо ви просто робите тупу розсилку навіть не дивлячись у справу особи, то давайте ми вас змінемо на онлайн-бот, а вас відправимо у бойові підрозділи, бо дивлюсь ви щось дуже втомились служити у теплому київському кабінеті", – обурився захисник.

Крім того він згадав, що уже пʼятий місяць як отримав І групу інвалідності внаслідок війни і мав би отримувати пенсію. "Остання виплата від держави була у вересні 2023 року ще як військовослужбовцю при звільненні зі служби. Добре, що я йшов служити не за пенсіями і у мене є робота", – підсумував він.

Нагадаємо, Олег Симороз воював у складі 112 батальйону ТрО. Навесні 2022 року він захищав Київщину. Потім воював на Донбасі.

Під час однієї з операцій, 20 жовтня 2022 року на кордоні Донецької та Луганської областей Симороз підірвався на протитанковій міні, отримав складні поранення, втратив багато крові і обидві ноги.

"Лікарі не мали впевненості, що я буду жити", – розповідав Олег в інтерв'ю "УП".

Які документи повинен мати військовозобов'язаний для оновлення даних в ТЦК чи ЦНАП

неділя, 23 червень 2024, 21:50

В Україні 18 травня вступив в силу новий закон про мобілізацію. Згідно з ним військовозобов’язані особи протягом 60 днів - до 16 липня - мають оновити свої персональні дані. Про те, як це зробити та які документи потрібно надати ТЦК або ЦНАП, розпові...

Водіям в Україні готують нові штрафи, можливі й арешти: Що відомо про новий законопроєкт

неділя, 23 червень 2024, 20:10

Водіям загрожуватимуть штрафи до 17 тис. грн за невиконання законних вимог співробітників військової поліції. Законопроєкт також передбачає арешт на строк до 10 діб за ненадання інформації або невиконання вимог. Про це йдеться у схваленому Верховною Ра...