"Хоче бути вбитим, як мученик": Знайомий терориста з Луцька пояснив його мотивацію

У Луцьку терорист Максим Кривош, який називає себе "Максимом Плохим", захопив автобус з близько 20 людьми всередині й погрожує його підірвати. Його знайомий Віталій Лозовський розповів журналістам, чого насправді може прагнути чоловік, передають Патріоти України.

Лозовський – письменник, а познайомився він з Кривошем, коли той хотів опублікувати на його сайті свою книгу. Чоловік зізнається: коли побачив ім'я знайомого в новинах, зовсім не здивувався.

Ми спілкувалися кілька років тому щодо його книги. Тоді при спілкуванні ця людина здалася мені цілком адекватною. Втім було очевидно, що він ідейний, – розповів письменник.

Він переконаний, що "Максим Плохой" дійсно вірить у все те, про що він говорить. Зокрема про те, що, мовляв, держава відняла в людей свободу й таке інше.

Відповідаючи на питання про те, чи здатен Максим Кривош на вбивство, Віталій Лозовський висловив упевненість, що цивільних той не вбиватиме. Мовляв, він і раніше нікого не вбивав. "Наскільки мені відомо, Макс раніше сидів за грабунки. Думаю, що зараз його мета – щоб його вбили, і він став іконою, мучеником, який постраждав в ім'я свободи", – сказав Лозовський.

Захоплення маршутки з заручниками в Луцьку: коротко

  • Зранку 21 липня чоловік на ім'я Максим Кривош захопив у центрі Луцька маршрутку з близько 20 заручниками. Він сам зателефонував у поліцію й заявив, що має з собою вибухівку й стрілецьку зброю.
  • Сам терорист, який називає себе "Максимом Плохим", позиціонує себе "антисистемником". Він заявляє, що держава відбирає у людей свободу.
  • Його ключова вимога – аби Володимир Зеленський, ключові українські політики й олігархи виклали у своїх соціальних мережах зізнання про те, що вони – "терористи в законі".
  • Наразі центр Луцька перекритий. Силовики ведуть переговори з терористом, аби той звільнив заручників. Бере участь у переговорх також глава МВС України Арсен Аваков, який терміново прилетів на Волинь.

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...

Одну людину діставали прямо з-під коліс: Голова райдержадміністрації влетів у натовп людей в Броварах (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:54

Голова райдержадміністрації у Броварах влетів на авто в натовп людей, четверо людей отримали тяжкі травми, передають Патріоти України. Троє людей отримали переломи, ще одну людину діставали прямо з-під коліс авто. Йдеться про голову райдержадміністраці...