Хоче повернути громадянство: Депортований з України одіозний єпископ УПЦ МП подав до суду на Управління Держміграції

Справу Юрія Харона має розглянути Окружний адміністративний суд Києва.

Юрій Харон. Фото: Дзеркало тижня.

Єпископ УПЦ Московського патріархату Гедеон (Юрій Харон), якому заборонений в'їзд в Україну, хоче судитися з Управлінням Державної міграційної служби у Волинській області. Крім того, він вимагає повернути йому громадянство України, повідомляють Патріоти України.

Справу має розглянути Окружний адміністративний суд Києва. Про це йдеться в реєстрі на сайті Судової влади України. Позов до суду надійшов 17 квітня. Окружний адміністративний суд Києва 23 квітня відкрив провадження. Дату розгляду справи в суді ще не визначили.

"Визнання протиправними дій, зобов'язати вчинити дії", - коротко зазначено в предметі позову. Нагадаємо, єпископа УПЦ МП Гедеона депортували з України 14 лютого. Священика відправили до Франкфурта.

За день до цього в міжнародному аеропорту "Бориспіль" під час оформлення пасажирів рейсу, який прибув із Франкфурта, щодо єпископа Гедеона (Харона) прикордонники виконали доручення одного з правоохоронних органів і вилучили його український закордонний паспорт, оскільки у нього громадянство кількох країн.

Також прикордонники стверджували, що українське громадянство Юрія Харона було скасовано ще в червні 2018 року. Тоді на єпископа Гедеона в Управління міграційної служби у Волинській області поскаржилася СБУ.

Посол пояснив, чи приїде ТЦК шукати ухилянтів за кордоном

п’ятниця, 19 квітень 2024, 10:30

Після низки новин про те, що поза межами України може розпочатись процес ідентифікації військовозобов’язаних українців, яких поки не збираються зобов’язувати повертатись, дипломати розповіли деякі нові подробиці, передають Патріоти України. В коментар...

І це не шкода для зору! Названо головну небезпеку смартфонів

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:40

Головну небезпеку мобільних телефонів назвало видання The Sun із посиланням на нещодавно проведене дослідження, передають Патріоти України. Журналісти видання повідомили, що під час дослідження вчені взяли мазки з сидінь унітазів та зі смартфонів та ві...