Хоче здійснити мрію мами: Лікарі врятували 22-річного воїна, який пережив три інсульти і втратив руку

У Львові врятували 22-річного воїна ЗСУ Георгія Раскалея. Хлопець отримав тяжке поранення та пережив три інсульти, зупинку дихання і втратив руку. Про це пише Перше медичне об'єднання Львова, передають Патріоти України.

Георгій Раскалей родом з Ірпеня Київської області. Хлопець у 19 років пішов захищати Україну. Війна захисника застала на донецькому напрямку. Тоді йому зателефонувала мати та запитала, що робити, бо російські танки уже були біля їхнього дому, а у Георгія багатодітна родина - у нього є сестра і двоє братиків, молодшому з яких на той час було лише 3 роки. Тоді захисник порадив рідним їхати з міста. Родині вдалось успішно евакуюватись з Ірпеня.

Важке поранення Георгій отримав у травні 2023 року біля Бахмута. Тоді у його бліндаж прилетіла ворожа міна. "Приліт - це останнє, що він пам’ятає про події того дня. Осколки посікли все тіло хлопця. На місці в нього стається три крововиливи у мозок. Першу допомогу Георгію надають побратими. Далі стабілізаційний пункт і лікарня Дніпра, де в захисника ще й зупиняється дихання. Праву руку, яку найбільше пошматували уламки міни, врятувати було неможливо, тож медикам довелося її ампутувати. В Дніпро до важкопораненого сина приїздить мама, відтоді вона весь час поруч", - повідомили медики.

До тями хлопець прийшов у лікарні в Києві. Там його стан був уже некритичний, але важкий. Георгій не міг сидіти навіть 20 секунд, а тому шанси на відновлення були мінімальними. Тоді його відправили до Львова.

"При надходженні стан пацієнта був складним. Георгій потребував сторонньої допомоги при пересуванні і обслуговуванні. Також його необхідна була корекція сну та інших фізіологічних процесів. Вже після 2 тижнів роботи нашої команди воїн зробив величезні успіхи. Він вже самостійно ходить без допомоги сторонніх. Щодня, активно займається із фізичними терапевтами і поступово фізіологічні процеси приходять в норму. Невдовзі він отримає протез та повернеться до повноцінного життя", - каже Андрій Андрош, лікуючий лікар Георгія.

У Львові захиснику України допомагають медики та його мати, яка була постійно з сином. Хлопець зазначає, що після одужання він мріє здійснити мрію матері - вирушити разом з нею у тур Європою.

Мріяв збудувати нову "Мрію", але не мав роботи в Україні: Помер відомий вітчизняний авіаконструктор

неділя, 28 липень 2024, 0:32

Дмитро Ківа працював на заводі "Антонов" за всіх президентів України, окрім Володимира Зеленського. 25 липня на 82-му році життя помер відомий український авіаконструктор Дмитро Ківа, який пропрацював на авіаційному заводі "Антонов" 52 роки, передають ...

Ах, Одеса... В курортній Аркадії поряд з рестораном сталась масова бійка за участю військових, цивільних та поліції. Решта відпочиваючих з інтересом споглядала (відео)

субота, 27 липень 2024, 23:49

У одеській Аркадії група чоловіків билась просто перед місцевим рестораном, свідчать кадри з соцмереж. У бійці брали участь і цивільні, і люди у формі. . Увечері 27 липня біля прибережного ресторану в Одесі сталась масова бійка, у якій взяли участь ци...