Хочеш вижити - забудь про ковбасу і перестань жити так, ніби твоє життя буде протяжністю 500 років, - лікар-дієтолог

"Базове правило виживання: забудьте про ковбасу", - так вважає лікар-дієтолог і наводить приклади.

"ДОСИТЬ ПОВОДИТИ СЕБЕ ТАК, НІБИ ЖИТИ ВАМ ЗАЛИШИЛОСЬ 500 РОКІВ", - Цю фразу Стіва Джобса доцільно згадати і сьогодні також, у Всесвітній день здоров'я, пише лікар-дієтолог Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Фейсбук, повідомляють Патріоти України. Продовжимо словами автора. Фото автора - з оригінального посту.

Цей такий чудовий стан, коли тебе не лише нічого не болить і коли працюють руки, ноги, і всі інші частини тіла, і коли тобі цікаво жити, не страшно щось міняти, інколи -- навіть міняти все, бо вогонь в душі, коли тобі багато десятків років, а ти відчуваєш тих метеликів в голові, животі і нижче і коли радієш, аж спирає подих, що прийшла весна.

Це і є здоров'я. І це і є справжнє життя.

Вчора о 5-ій ранку приїхала до Львова і по дорозі до родичів, зайшла в супермаркет "Скриню" (хто львів'янин, той знає, де це).
Але перед тим, як потрапити до "Скрині", хвилин 5 йшла повз базвр, біля якого "живим" коридором стоять селяни, які продають городину, в основному, черемшу, зелень, редиску, інші овочі, домашні яйця.
Селяни спрацьовані, більшість -- з поганими зубами, багато жінок мають надмірну масу тіла, на вигляд старші і старіші, багато чоловіків курять. Звернула увагу, що дехто з продавців жували булки та бутерброди із білим хлібом, і, швидше за све, магазинною ковбасою.

Заходжу в супермаркет, йду на касу розраховуватися. Переді мною молода жіночка, років 30+, вже намічається зайва вага, сірувато-нездоровий колір обличчя.
Купує два батони, ковбасу салямі, три пачки солодкого печива, дві з яких -- з кремовими начинками, ...і лише декілька здорових продуктів — сметану, 2 упаковки солоного оселедця, одну баночку якогось дитячого харчування...але потім ще згадує про сигарети (це для тих, хто каже, що здорове харчування це дорого, тому ...змушені їсти ковбасу. А якщо серйозно -- порахуйте, скільки грошей пішло на харчове сміття і на сигарети, які покалічать її тіло, молодість і життя).

Навряд чи цей її вибір покупок лише сьогодні не здоровий, а в усі інші дні вона купує броколі, сочевицю та хліб з висівками.

Якщо ця молода жіночка не змінить своїх поглядів на спосіб життя, то через пару років матиме ожиріння, цукровий діабет 2 типу, високий тиск, ранній клімакс, зруйновану щитовидку, нерви, і взагалі "невдале життя", щільно присяде на "фарму" з гормональних, серцевих та інших препаратів, а там все покотиться ще швидше вниз.

На жаль, таких людей в Україні більшість, в душі вони, можливо, сподіваються, що медицина їх врятує.

Тому і в цей день і в усі інші дні завдання кожної обізнаної людини -- не проходити повз потенційних жертв незнання, а говорити, переконувати, пояснювати. Нехай не кожен відразу зрозуміє, але крапля камінь точить.

Я тут їжджу по світах, відвідую найкрутіші наукові конференції з харчування, покращення якості життя та довголіття, а тут під боком люди вбиваються, нехтуючи найелементарнішими правилами виживання.

Базові правила виживання, нагадаю.

ЗАБРАТИ НЕПОТРІБНЕ, А САМЕ:

Чи загрожує депортація з ЄС українським чоловікам - відповідь адвоката

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:59

У деяких країнах ЄС заявили, що сприятимуть поверненню чоловіків призовного віку в Україну. Це сталося після того, як Україна призупинила надання консульських послуг чоловікам від 18 до 60 років. В українському МЗС це рішення назвали питанням справедли...

"Обмежено придатних не буде: Українців ділитимуть на чотири категорії за станом здоровʼя

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:47

В Україні більше не буде людей зі статусом "обмежено придатний". Українців за станом здоров'я ділитимуть на чотири категорії, передають Патріоти України з посиланням на директорку департаменту охорони здоров'я Міністерства оборони Оксану Сухорукову в...