"Хочу прокидатися та не думати, скільки днів залишилося до Олімпіади. Втомилася": Ольга Харлан розповіла про поразку на Олімпіді в Токіо

Українка Ольга Харлан була серед претенденток на здобуття олімпійського "золота" у Токіо. Лідерка світового рейтингу серед шаблісток - Харлан була єдиною представницею України у цьому виді зброї після того, як разом із командою не здобула олімпійську ліцензію, передають Патріоти України.

Виліт Харлан відбувся на першій ж стадії виступів в одиночному турнірі. Українська шаблістка поступилася маловідомій китаянці Хенгуй Ян, яка не здобула жодної медалі на рівні змагань Міжнародної федерації фехтування.

Результат Харлан є найгіршим. Хоча у 2008 році вона також покинула турнір в одиночному турнірі з шаблі за підсумками другого раунду, тоді вона розпочинала з першого і виграла першу сутичку.

Після поразки українська шаблістка опублікувала пост у Facebook, у якому поділилася емоціями від вильоту у першому ж колі. Харлан наголосила, що перед початком Ігор у Токіо відчувала на себе тиск. Вона зазначила, що довкола чула лише розмови про її високі шанси на отримання золотої медалі, і це, на відміну від попередніх Олімпіад, на неї вплинуло.

"Чи розчарувала я саму себе? Так. Чи відчуваю себе слабкою? Так. Чи винен хтось у цьому окрім мене? Ні. Ми самі господарі своєї долі та життя. Сьогодні я не змогла впоратися саме з емоціями. Іноді емоції керують нами. Сьогодні так було зі мною. "Чи зможу я заробити медаль?", "А вона ж мені так необхідна", "Оля, ти маєш привезти золоту медаль", "Оля, ти найсильніша і виграєш медаль у Токіо", - чула я і не один десяток разів. Раніше усе пропускала повз вуха, зараз по-іншому".

Також Харлан звернула увагу на відсутність змагальної практики. Через пандемію коронавірусу перші міжнародні змагання з фехтування почалися лише у 2021 році.

"Півтора року без змагальної практики – мабуть вплинуло на мене. Для того, щоб відчувати себе впевненою, мені потрібно вигравати, відчувати змагання, адреналін. Цього мені дуже сильно не вистачає. Те, що було сьогодні важко назвати фехтуванням. Таке буває. Дуже шкода, що сьогодні саме цей день", – написала вона.

Шаблістка зізналася, що після поразки хоче "морально відпочити" від фехтування. "Зараз дуже хочу відпочити морально. Хочу пожити без шаблі. Хочу прокидатися та не думати, скільки днів залишилося до Олімпіади. Втомилася".

Нагадаємо, це була четверта Олімпіада Ольги Хаплан:

• 2008: 1/16 фіналу (одна перемога, одна поразка) - особиста шабля, "золото" - командна

• 2012: "бронза" - особиста шабля

• 2016: "бронза" - особиста шабля, "срібло" - командна

• 2020: 1/16 фіналу (одна поразка) - особиста шабля

Не зважаючи на астрономічний штраф: Голлівудська актриса родом з України відмовилася грати росіянку в серіалі Netflix. Студія не зглянулась на мотивацію дівчини (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 2:35

Голлівудська акторка родом з України Іванна Сахно розірвала контракт зі стримінговою платформою Netflix, бо не захотіла в новій кінороботі грати росіянку. В інтерв'ю для ТСН вона розповіла, що тепер їй потрібно виплатити компенсацію. За її словами, їй ...

Росіяни загадили море смертоносним непотребом: На одеському пляжі вибухнула протикорабельна міна

п’ятниця, 29 березень 2024, 1:45

В Одесі пролунав потужний вибух. На один з пляжів винесло протикорабельну міну. Міну викинуло на берез через штормову погоду, де вона і вибухнула, повідомило Оперативне командування "Південь" в Telegram. Через обмеження доступу людей до пляжної зони в ...