"Хочу, щоб мама воскресла": 8-річний Міша з Маріуполя вразив мережу своєю трагічною долею

Користувачів українського сегменту соцмережі Facebook зворушила історія хлопчика з Маріуполя, який народився на самому початку війни проти росіян і терористів на Донбасі - навесні 2014 року. Нинішнє ж повномасштабне військове вторгнення Росії вбила мати 8-річного Міші. Ця сумна і трагічна історія викладається на сторінці благодійної організації "Мама і немовля", передають Патріоти України.

"Ведмедик. Маріуполь. Він народився в 2014-му, коли почалася війна. У березні цього року померла його мама. Батько залишився з трьома дітьми", - написала волонтерка Алла Мельничук.

Вона каже, що Мішу разом з сім'єю (батьком і двома іншими дітьми, матері тоді вже не було в живих) засипало в підвалі - там вони ховалися від постійних бомбардувань Маріуполя російськими окупантами.

На щастя, родині вдалося вижити, оскільки батько встиг взяти в підвал лопату. І нею він викопав прохід в інше підземне укриття. Зараз Міша, майже все коротке життя якого припала на війну, на питання, про що мріє, відповідає коротко: "щоб моя мама воскресла".= "А про що ще? Він подумав. І сказав:" А більше нічого не потрібно", – закінчила свою сумну розповідь Мельничук.

Особлива небезпека? Вчені пояснили, як пестициди можуть впливати на розвиток хвороби Паркінсона

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:50

Науковці змогли пояснити, як саме довготривалий вплив пестицидів може збільшувати ризик виникнення хвороби Паркінсона, передають Патріоти України. У новому дослідженні, яке опублікували в науковому журналі Nature, вчені з Каліфорнії (США) намагалися з’...

Залишать без грошей? Усім ВПО в Україні готують перевірки виплат

п’ятниця, 26 квітень 2024, 9:48

У Україні заплановано провести перевірку виплат допомоги внутрішньо переміщеним особам (ВПО). Ця перевірка включатиме порівняння інформації, яку реципієнти надали для отримання допомоги, з даними, що надаються Міністерством соціальної політики та іншим...