"Хочу жити у вільній країні": Росіянин попросив політичного притулку в Україні (відео)

45-річний чоловік був зупинений прикордонниками в районі пункту пропуску Юнаківка в Сумській області.

У понеділок, 27 липня, громадянин Росії незаконно перетнув російсько-український кордон з метою прохання статусу біженця в Україні. Про це повідомляє Державна прикордонна служба, передають Патріоти України.

45-річний чоловік був зупинений прикордонниками в районі пункту пропуску Юнаківка в Сумській області. Громадянин РФ пояснив, що у себе на батьківщині він переслідується за політичні та релігійні погляди. Чоловік додав, що подальше перебування в Росії він бачить загрозливим для своєї свободи і фізичного стану, так як може піддатися репресіям з боку влади.

Між тим в Україні він бачить свободу думки, свободу віросповідання, а українці відчувають себе у вільній країні. У зв’язку з цим він звернувся з проханням надати йому статус біженця та був направлений на Державну міграційну службу.

Мовний омбудсмен Кремінь розповів, у скількох школах України досі вивчають російську як окремий предмет

середа, 1 травень 2024, 23:32

Мовний омбудсмен Тарас Кремінь опублікував звіт за 2023 рік щодо дотримання мовного закону у різних сферах діяльності. Згідно з ним, в Україні залишилося три школи, в яких російську мову викладають як окремий предмет. Водночас 20% дошкільнят не розумію...

Показав чудовий результат: Український військовий став чемпіоном Європи з гирьового спорту

середа, 1 травень 2024, 22:56

Старший лейтенант і учасник збірної України з гирьового спорту Олексій Остапчук став чемпіоном Європи в командній естафеті з класичного поштовху гирі. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомляє 115 окрема бригада Сил територіальної оборони ЗСУ, де с...