Хочуть більше крові: Майже 80% жителів Росії підтримують війну проти України, а більшість вважає її успішною

Підтримка війни проти України серед росіян з лютого 2022 року тільки зросла. Дві третини населення вважає, що вона йде успішно, передають Патріоти України з посиланням на дані опитування незалежного Левада-центру".

Наприкінці лютого 203 року 77% підтримують "дії російських збройних сил в Україні" (рік тому - 68%), не підтримують - 17% (рік тому - 23%).

Прихильників мирних переговорів у суспільстві, як і раніше, трохи більше, ніж прихильників продовження військових дій (50% проти 43%). Проте частка прихильників продовження плавно зростала з жовтня минулого року, у міру того, як відбувався шок від оголошення мобілізації, зазначають соціологи.

Для більшості респондентів найкращими умовами укладання мирної угоди між Росією та Україною є обмін військовополоненими (85%) та негайне припинення вогню (51%). Неприпустимими умовами опитані вбачають відмову від окупації Запорізької та Херсонської областей (як неприпустиме це сприймають 67%), Луганської та Донецької областей (71%), а також вступ України до НАТО (76%).

З листопада минулого року дещо збільшилася частка респондентів, які вважають, що "спецоперація" просувається успішно. Якщо наприкінці осені 2022 року так рахували 54%, то у лютому цього року - 63%. Близько чверті (24%) вважають, що "військова операція" просувається неуспішно.

При цьому 6% респондентів вважають, що майже всіх цілей "військової операції" досягнуто, 66% - що "якихось цілей досягнуто, якихось - ні", ще 18% вважають, що "майже ніяких цілей не досягнуто".

Опитування "Левада-центру" проведено 21-28 лютого 2023 року серед 1626 осіб. Дослідження проводиться вдома у респондента шляхом особистого інтерв'ю. Статистична похибка (імовірність 0,95) не перевищує 3,4%.

Гардероб льодовикового періоду: Вчені відкрили цікаві подробиці, в чому ходили неандертальці

четвер, 25 квітень 2024, 9:05

Саме неандертльцям приписують винахід одежі, в той час як предки сучасної людини розгулювали по Африці практично голими. Тодішній суворий клімат Євразії змушував первісних мисливців постійно мерзнути, особливо взимку. Учені отримали непрямі докази того...

Треба почекати: Синоптикиня повідомила, коли відступлять холоди і до України повернеться тепло

четвер, 25 квітень 2024, 8:48

В Україні посеред цього тижня розпочнеться поступове підвищення температури. Втім, швидкого повернення тепла очікувати не варто. Про це NV розповіла синоптикиня Укргідрометцентру Наталія Птуха, передають Патріоти України. За її словами, на погоду вплив...