"Хочуть, щоб усі жили у лайні": Історик назвав причину ненависті росіян до українців

Громадяни країни-агресорки РФ розуміють, на якому низькому рівні перебуває їхнє життя у Росії. Але замість того, щоб тягнутися до кращого життя і щось змінювати, вони намагаються змусити інші держави стати гіршими, передають Патріоти України.

Росіяни хоч і говорили, що українці для них нібито "братній народ", насправді сприймають нас як "кращих братів", яких вони ненавидять через неможливість дотягнутися до їхнього рівня. Таку думку висловив історик, народний депутат України, колишній голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович під час чату на Главреді.

"Бо ми для них ті брати, якими вони так ніколи і не змогли стати. Ми для них завжди ті кращі брати, яких вони ненавидять саме за те, що вони кращі. І вони ніколи не визнають, що ми кращі брати", – зазначив В’ятрович.

Замість того, щоб спробувати рівнятися на кращих, росіяни намагаються кращих зробити гіршими. Поведінка російських окупантів на захоплених українських територіях яскраво ілюструє тезу, яка вже не один раз лунала від загарбників: "А хто вам дозволив жити так добре?". І в цьому вся суть російського імперіалізму, каже історик.

"Імперіалізм буває всякий. Британський імперіалізм – це "ми такі хороші і змусимо вас стати такими самим хорошими, як ми, хочете ви того чи ні; ми будемо вас вчити, даватимемо вам світло, навчимо вас командної гри, приведемо до вас найкращі закони, британські". Натомість росіяни прекрасно розуміють, що живуть у лайні, і суть їхнього імперіалізму – щоб усі жили в лайні. Тому й така ненависть", – пояснив історик.

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...

Потрібний перекладач

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

З дипломатичної на офісно-президентську. Держдеп наголошує, що в України – проблеми зі свободою слова. Зокрема, марафон висвітлює урядову позицію…. Минулого року Держдеп наголошував на тому, що закриття трьох незалежних від влади каналів – це проблема....