Хочуть вчитися: Діти з прикордонного села на Харківщині збудували курінь в єдиному місці, де є інтернет (відео)

У селі Гонтарівка Чугуївського району школярі змушені вчитися в саморобному наметі з палок та поліетилену. Вони самі збудували його в єдиному на все село місці, де є інтернет. Про це повідомив радник голови Офісу президента Тимофій Милованов, передають Патріоти України.

"Гонтарівка знаходиться неподалік від Харкова, майже на кордоні з Росією. Нещодавно її деокупували. Діти побудували хатку для навчання. Це єдина точка, де вони можуть отримати доступ до інтернету", — написав Мілованов у Твітері.

На відео, яке додав радник голови Офісу президента, місцева вчителька розповідає, як дітям доводиться вчитися. "Кожного дня в дощ, а далі, можливо, навіть у сніг, дітям доводиться сюди йти, щоб отримати доступ до інтернету. Звичайно, дуже холодно", — розповідає педагог.

Вчителька має надію, що невдовзі інтернет з'явиться і в школі, і тоді діти зможуть вчитися в нормальних умовах. Село Гонтарівка входить до складу Старосалтівської громади. Воно було окуповане з перших днів війни. До початку масштабного вторгення у ньому проживали близько 300 людей.

Нові зарплати для військових в Україні: Хто отримуватиме 190 тисяч

понеділок, 29 квітень 2024, 6:22

Кабінет міністрів з 1 квітня ухвалив додаткову фінансову винагороду військовим у розмірі 70 тисяч гривень. Ця виплата може застосовуватися вже з цього місяця. Це не заміна 100 тисяч "бойових", а додаткова винагорода для тих, хто перебуває на передовій,...

Що буде, якщо ТЦК не встигнуть за 60 днів обробити заявку на оновлення даних - роз'яснення юриста

понеділок, 29 квітень 2024, 2:35

Відповідно до нового закону про мобілізацію в Україні, чоловікам призовного віку буде потрібно протягом 60 днів уточнити свої облікові дані у Центрах комплектування. Електронне оновлення даних ще не працює. За нинішніх умов ТЦК доведеться ставити на об...