Ходять їсти усім колективом: На станції "Академік Вернадський" показали, як "марширують" пінгвіни (відео)

Українські полярники зі станції “Академік Вернадський” показали, як пінгвіни організовано “марширують” до океану. Відповідне відео публікує Національний антарктичний науковий центр у Facebook, передають Патріоти України.

Кілька разів за добу полярники спостерігають, як пінгвіни шеренгами йдуть до океану, щоб поласувати крилем. На питання про те, чому вони завжди ходять групами, біолог НАНЦ Артем Джулай дав цікаву відповідь.

У воді пінгвінів підстерігають хижаки: морські леопарди і косатки. Біолог зазначив, що коли птахи збиваються у зграї, ризик кожного з них менше, ніж якщо він буде харчуватися поодинці. Таким чином, якщо хижаки нападуть на когось одного, інші встигнуть поїсти.

При цьому, часто пінгвіни підштовхують родичів першими стрибнути у воду, оскільки вони більше ризикують бути схопленими. Тому іноді ці птахи можуть топтатися на березі до пів години, поки найхоробріший пірнає в океан, після цього за ним масово стрибають інші.

Вчений також додав, що у воді пінгвіни часто намагаються врятувати товариша, який потрапив у пащу хижака. Для цього вони плавають навколо нього колами, щоб той відпустив пінгвіна, прагнучи зловити ще одну здобич.

Дуже злякався? Легіонер "Шахтаря" хоче залишити Україну після обстрілів Києва

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:58

Венесуельський нападник донецького "Шахтаря" Кевін Келсі хоче залишити український клуб, повідомляє Telegram-канал "Футбол з вертольота". За інформацією джерела, бажанням 19-річного футболіста залишити клуб є страх війни у країні, передають Патріоти Ук...

Коли буде Великдень у 2024 році і не можна робити у свято

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:55

Великдень для українців завжди був одним із найголовніших релігійних свят у році. Це перехідне свято, тобто його дата щороку змінюється, передають Патріоти України Коли Великдень 2024 року в Україні та чи зміниться його святкування через перехід на нов...