"Ходила шість років на дзюдо": 11-річна школярка розповіла, як їй вдалося знешкодити дорослого грабіжника

Бойовим мистецтвом Христина почала займатися у 6 років. Часто перемагала у змаганнях в Україні та за кордоном.

Одинадцятирічна школярка допомогла поліції затримати грабіжника у Львові. Зловмисник звалив дівчинку з ніг і відібрав у неї телефон, але він не знав, що школярка вже кілька років займається дзюдо, зазначають Патріоти України.

Інцидент трапився у спальному районі на тихій вулиці, поблизу зупинки. 11-річна Христина саме йшла до магазину - купити татові торт на день народження, коли її наздогнав нападник. "Я йшла розмовляла з подружкою, ззаду підійшов чоловік. Я йому сказала відпустити мене, він сказав, я знаю, де ти живеш, потім кинув мене на землю, вирвав телефон з рук і побіг", - каже мешканка Львова Христина Пона.

Христина не розгубилася. Каже, при нападі у неї ніби включилися усі навички, набуті під час тренувань дзюдо. Тому і не травмувалася при падінні.

"Він застосував підсічку, кинув мене на землю. Я займаюся дзюдо 5 років, де вчать правильно падати, це - вже як рефлекс", - розповідає мешканка Львова. Піднявшись, дівчинка кинулася наздоганяти грабіжника. За кількадесят метрів наштовхнулася на жінку і попросила в неї телефон, подзвонити татові. Той одразу викликав поліцію. За кілька хвилин патрульні були вже біля Христини. Дівчинка описала нападника і показала, куди він втік.

"Завдяки діям 11-річної школярки, яка не розгубилася, нами був затриманий місцевий мешканець, підозрюваний у вчинені злочину", - каже слідча Сихівського відділу поліції у м. Львові Надія Полуйко.
Почувши сирену, грабіжник встиг викинути телефон і навіть переодягнути куртку. Але це йому не допомогло. "Я йому сказала, скажи ще раз, "де ти живеш". І я його точно впізнала по голосу", - зазначила Христина.

Коли батьки Христини показали відео нападу на дівчинку, яке зафіксували камери спостереження, її тренеру з дзюдо, той сказав, що пишається ученицею. "Так, як вона не відпускала, він мусів якось від неї відірватися, тому і кинув її. Гарно впала, виставила руку, замортизувалася", - каже тренер із дзюдо Модест Гумецький.

Бойовим мистецтвом Христина почала займатися у 6 років. Часто перемагала у змаганнях в Україні та за кордоном. Систематичні тренування вчать тіло діяти автоматично, каже її тренер. Саме тому, попри те, що нападник був досить кремезний, дівчинка не злякалася. "Діти, якщо тривалий час тренуються, зовсім інакше себе поводять в стресових ситуаціях", - наголошує тренер із дзюдо Модест Гумецький.

36-річний нападник, як з'ясувалося, раніше вже був засуджений за крадіжку, але покарання отримав умовне. Тепер за повторний злочин йому загрожує до 6 років ув'язнення. Христина ж за допомогу у затриманні грабіжника, отримала від поліції - грамоту та іграшку - великого ведмедя.

Джерело: ТСН.ua

"Смерть режиму!" У Росії школярка отримала 3,5 року колонії за напис на гаражі

п’ятниця, 26 квітень 2024, 4:15

У Росії десятикласницю з Чити засудили до 3,5 року колонії за напис на гаражі. Про це у четвер, 25 квітня, повідомив російський незалежний ТГ-канал Astra. . Військовий суд визнав винними відразу за кількома статтями 19-річного Олександра Сніжкова і 1...

У культового паризького кабаре Мулен Руж в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка (відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 0:55

У ніч на 25 квітня в Парижі обвалилися лопаті знаменитого вітряка Мулен Руж. Падіння також пошкодило фасад паризького кабаре, розташованого в паризькому районі Пігаль. Про це повідомляє телеканал BFM TV. . Оскільки інцидент стався вночі, обійшлося бе...