Холод відступить: Синоптик розповіла, коли в Україні чекати на потепління

У понеділок 9 січня в Україні очікуються нічні морози, а потепління розпочнеться 13-14 січня. Про це синоптик Еспресо.TV Наталка Діденко повідомила у Тelegram, передають Патріоти України.

За її словами, у понеділок в Україні очікується значна температурна амплітуда: від нічних -15-18 градусів на Сумщині, Харківщині, Полтавщині до денних +5+9 градусів у західних областях.

Найближчої ночі очікується -3-9 градусів, на Лівобережжі -12-18 градусів, на заході України близько нуля. Вдень 9 січня найтепліше буде в західних областях, +4+9 градусів, на Лівобережжі -3-7 градусів, на решті території від 3 морозу до 3 тепла.

"Особливий нюанс завтрашньої доби - сильний вітер! Південно-східний вітер досягатиме штормових 15-22 м за сек. Дуже, дуже обережно паркуйте автомобілі, не затримуйтеся під деревами, конструкціями, закутуйтесь щільніше", - попередила Наталка Діденко.

Вона додала, що сніг пройде місцями у північних областях, мокрий сніг та дощ ймовірний у західних областях, на решті території України - без істотних опадів.

У Києві 9 січня - невеликий сніг. Сильний вітер південно-східного напрямку досягатиме 15-20 м за сек. Найближчої ночі в столиці до -7 градусів, завтра вдень потепліє до відлиги. "З Маланки-Василя, 13-14 січня, почнеться потепління", - спрогнозувала Наталка Діденко.

Призупинення консульських послуг для українських чоловіків: У МЗС розвіяли низку міфів, які викликали резонанс

четвер, 2 травень 2024, 7:48

Після рішення призупинити консульські послуги для українських чоловіків призовного віку з'явилася низка міфів щодо цього питання, передають Патріоти України з посиланням на пресслужбу Міністерства закордонних справ України. Міф перший . Перший міф пол...

Це буде справжній прорив! Генетик розповів, коли вчені зможуть кардинально продовжити життя людини

четвер, 2 травень 2024, 7:37

Перші спроби кардинально продовжити життя людства в перспективі очікуються в межах найближчих двадцяти років. Про це розповів генетик і біогеронтолог, кандидат біологічних наук Олександр Коляда в інтерв'ю "РБК-Україна", передають Патріоти України. "За ...