Холодні зими та весни і дощові літа: Кліматологиня шокувала прогнозом погоди на майбутні десятиліття

Наступні кілька десятиліть на Україну чекають холодні зими та весни і дощові літа, втім, уже до кінця 21 століття температура підвищиться на 2-2,5 градуса. Про це для "24 каналу" розповіла провідна наукова співробітниця Інституту геофізики НАН України, кліматологиня Світлана Бойченко, передають Патріоти України.

Вона пояснила, що для клімату характерні певні циклічності. Тому наступні кілька десятиліть на фоні теплих зим можуть проявлятися доволі холодні періоди взимку, затяжні прохолодні весни й більш дощові літа.

На її думку, щоб мінімізувати зміни клімату, людство повинно зменшити антропогенні викиди парникових газів в атмосферу та бережно ставитися до довкілля.

"Людство стикається з масштабними і потужними викликами від природи (зміна клімату, землетруси, стихійні явища тощо), а тому слід задуматися і припинити хижацьке ставлення до навколишнього середовища", - зауважила вона.

Нагадаємо, 12 липня у Київській області очікується мінлива хмарність, опадів не прогнозується. В інших регіонах України - можливі короткочасні дощі. Якою погода буде в Україні 12 липня - читайте ТУТ.

В Україні можуть тимчасово скасувати відключення, а потім повернути найжорсткіший варіант графіків: Озвучено прогноз

субота, 27 липень 2024, 22:30

В Україні в серпні-жовтні значно скоротиться кількість відключень електроенергії. Однак вже взимку ситуація значно погіршиться: може повторитись сценарій липня, коли через спеку відключення тривали по 7 годин поспіль. Про це йдеться в публікації виданн...

Особлива "схема": На Тернопільщині чиновниця міськради брала хабарі сертифікатами відомого парфумерного магазину

субота, 27 липень 2024, 22:15

Чиновниця з Кременця отримувала хабарі у вигляді сертифікатів мережі косметики та парфумерії Brocard та на відпочинок у готелі. Депутатка міської ради спільно із заступником голови Кременця, старостою однієї з громад та директора комунального підприємс...