"Холодний душ" після обійм та квітів у "Борисполі": ОГПУ допитує звільнених з полону українців

Пошук завербованих напружує нерви і без того змучених патріотів, залишається сподіватися на професіоналізм силових структур України. Мордору простіше - всіх просто кидають за грати.

Офіс генпрокурора спільно зі Службою безпеки допитують українців, звільнених з полону 29 грудня. Про це повідомили в ОГПУ, передають Патріоти України.

«Наразі допити потерпілих проводяться за місцем проходження реабілітації та лікування. Слідчі дії планується провести з усіма 76 звільненими з полону особами у якомога стислі строки без шкоди процесу їх фізичного та емоційного відновлення», — зазначили у відомстві.

У прокуратурі розповіли, що вже задокументували грубі порушення бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР» норм міжнародного гуманітарного права. «Зокрема, звільнені з полону свідчать про катування, застосування фізичного насильства, нелюдське поводження з полоненими», — заявили в ОГПУ.

У прокуратурі уточнили, що це ознаки злочинів, передбачених ст. 438 КК України (Порушення законів та звичаїв війни). Завдяки процесуальним діям і зокрема допиту звільнених з полону правоохоронці хочуть встановити осіб, що вчиняли зазначені злочини. Також у прокуратурі закликали повідомляти про всі відомі факти порушення норм міжнародного гуманітарного права та прав і свобод громадян України на окупованих територіях. Зробити це можна за електронною формою.

Хто б сумнівався: Міжнародні експерти знайшли порушення в справі Коломойського

п’ятниця, 26 квітень 2024, 12:27

У справі бізнесмена Ігоря Коломойського, який знаходиться під вартою за підозрою у заволодінні коштами «Приватбанку», є порушення одразу трьох статей Європейської конвенції з прав людини (ЄКПЛ). Такого висновку дійшли експерти моніторингової місії IAC ...

У фінському місті на кордоні з Росією зрізали прапор України

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:59

Український прапор, що майорів перед мерією фінсько міста Лаппеєнранта, за останній тиждень двічі зазнав вандалізму. Про це повідомляє Yle, передають Патріоти України. Невідомі обрізали мотузки, на яких тримався прапор, після чого він опинився на земл...