Хорватія виграла першу на ЧС-2022 серію пенальті та вийшла до чвертьфіналу

Японія — Хорватія

У понеділок, 5 грудня, на чемпіонаті світу в Катарі визначився ще один чвертьфіналіст. Слідом за Нідерландами, Аргентиною, Францією та Англією першу стадію плей-оф подолали й чинні віцечемпіони світу хорвати.

ЧС-2022. 1/8 фіналу

Японія — Хорватія — 1:1

Голи: Маеда (43) — Перішич (55).

Серія пенальті — 1:3.

Збірна Японії справила у групі чудове враження, вигравши її в компанії традиційних фаворитів будь-якого великого турніру — Іспанії та Німеччини. Тому хоч у суперниках у футболістів із країни сонця, що сходить, були чинні віцечемпіони світу команда Хорватії, але явними аутсайдерами їх точно ніхто не вважав.

І свою силу японці підтвердили під час гри. Незадовго до перерви саме вони відкрили рахунок, але в другому таймі «клітчасті» все ж таки зрівняли рахунок. Зробив це Іван Перишич, який відзначився забитим м'ячем уже на третьому чемпіонаті світу (загалом у його активі 10 голів на мундіалях), і за цим показником приєднався до зіркової компанії португальця Роналду, аргентинця Мессі та швейцарця Шачірі.

Після цього команди м'ячів більше не забивали, дотягнувши до першої на нинішньому мундіалі серії пенальті. У післяматчевій «лотереї» блискуче проявив себе голкіпер «клітчастих» Лівакович, який парирував три (!) удари суперників та вивів свою команду до чвертьфіналу. Примітний факт — якщо Хорватія виходить із групи до плей-оф на чемпіонаті світу, то обов'язково завойовує потім медалі: в 1998-му була «бронза», а в 2022-му — «срібло».

Додамо, що у чвертьфіналі ЧС підопічні Златко Даліча зіграють 9 грудня в Аль-Раяні із переможцем пари Бразилія — Південна Корея.

Водій загинув на місці: На Чернігівщині автівка врізалася в блокпост (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:50

В Чернігівській області 27 березня водій Renault Scenic на виїзді з міста Корюківка врізався у блокпост і загинув. Про це повідомляє обласна поліція, передають Патріоти України. Зазначається, що 23-річний водій автомобіля Renault Scenic не впорався з к...

Вагітній жінці світить в'язниця через... критику томатного пюре в соцмережі (фото)

четвер, 28 березень 2024, 13:30

Жінка може потрапити до в'язниці після того, як написала критичний відгук про банку томатного пюре. Про це пише Daily Star, передають Патріоти України. Виробник Erisco Foods заявив, що 39-річна Чіома Околі завдала шкоди репутації їхнього бренду, коли н...