Хотіла виманити гроші у коханця: Харківська блогерка Тигра інсценізувала власне викрадення, щоб отримати 5 біткоїнів

Відому харківську блогерку Катерину Якименко, яку розшукували як зниклу безвісти, затримала поліція за підозрою у неправдивому повідомленні про скоєння злочину. Про це повідомляє видання Newsroom з посиланням на власні джерела в правоохоронних органах, передають Патріоти України.

Про цей випадок першим повідомив інший харківський блогер Євген Зуб. За його інформацією, його землячка Катерина Якименко, яка більше відома у мережі під псевдо Тигра, інсценувала власне викрадення у змові зі своїм другом з Києва. Шляхом обману вона намагалася отримати від свого спонсора з Російської Федерації викуп в розмірі 5 біткоїнів, що на теперішній момент становить 4 636 215 гривень. Блогер зауважив, що впливовий російський багатій раніше подарував Катерині розкішний автомобіль Bentley Bentayga.

Із заявою про зникнення Катерини Якименко, яка перестала виходити на зв’язок, до поліції звернулася її подруга. У поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 115 (умисне вбивство з позначкою "пропала безвісти") КК України.

Під час розслідування правоохоронці встановили, що під час “викрадення” Катерини, її автомобіль перебував у Києві, вона ж відвідувала столичні ресторани і розплачувалася своєю банківською карткою. Також дівчина намагалася взяти в оренду елітний автомобіль в одному з київських салонів.

Як стало відомо журналістам Newsroom, у понеділок, 5 липня, Катерину Якименко та її київського друга затримали і доставили в один зі слідчих ізоляторів міста Харкова.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за статтею 383 ( "свідомо неправдиве повідомлення про вчинення кримінального правопорушення") КК України. Суд призначив затриманій як міру запобіжного затримання тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі трьох мільйонів гривень.

Нагадаємо, раніше у Києві поліція влаштувала нічні перегони через повідомлення про викрадення людини. Близько 15 екіпажів патрульної поліції з мигалками переполошили жителів лівого берега столиці

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...