Хотіли піднятися на Ельбрус: У Росії в горах загинули туристи, решту групи евакуювали із обмороженнями (фото, відео)

У Росії група альпіністів застрягла на горі Ельбрус на висоті 5400 метрів. Через різке погіршення погоди, група з 19 осіб запросила допомогу рятувальників. Проте до ранку п'ять членів групи загинули від переохолодження. Про це з посиланням на МНС РФ повідомляє ТАСС, передають Патріоти України.

Пошуки групи були ускладнені поривами вітру до 40 м / с, температурою - 20 градусів, завірюхою і видимістю в зоні пошуку не більше одного метра.

На першому етапі сходження кілька людей відмовилися від подальшого підйому і попрямували вниз. Решта 19 осіб, незважаючи на ускладнення погодних умов, продовжили підйом. "Гід, який привів людей на гору, кинув їх і пішов вниз, ми його зустріли по дорозі", - розповіли в Ельбруському високогірному пошуково-рятувальному загоні.

Через сильну заметіль з поривами вітру до 70 м / с видимість впала до метра і туристи не змогли продовжити рух. Крім того, температура повітря опустилася до -20 ° C.

До ранку п'ять членів групи загинули від переохолодження - чотири жінки і один чоловік, а ще 14 осіб рятувальникам вдалося в результаті спустити з гори. Також в мережі опублікували фото тих, кого встигли врятувати.

Схема на майже 300 млн: Міністру Сольському повідомили про підозру через оборудки із землею

вівторок, 23 квітень 2024, 9:50

НАБУ та САП повідомили про підозру міністру аграрної політики та продовольства Миколі Сольському через заволодіння землею на 291 млн грн і спробу заволодіння землею ще на 190 млн грн, передають Патріоти України. Дослівно: "Ексголову аграрного комітету...

Розстріл поліцейського патруля: Стало відомо, скільки зброї було в авто військових, що вчинили вбивство

вівторок, 23 квітень 2024, 9:32

Він зазначив, що усю зброю зловмисники викинули у водойму. . Рихлюк уточнив, набої мали калібр 5,45, а на місці події ще працюють слідчі. . Зі слів підозрюваних, вони везли боєприпаси у свій будинок на території області. . Також Рихлюк додав, що ...