Хотіли повісити "глухар": Навіщо поліцейські затримали дівчину в Кагарлику

Стара традиція "розкривати" злочини, вибиваючи зізнання у непричетних до злочину людей нікуди не поділася?

26-річна дівчина, яку побили і згвалтували співробітники розформованого відділення поліції в Кагарлику, потрапила в міськвідділ, щоб дати роз'яснення з приводу крадіжки. Однак на ділі до неї вона не мала ніякого відношення - злочин на неї хотіли повість, щоб закрити "глухар". А зважаючи на те, що, за твердженням слідства, ґвалтував дівчину тільки один із затриманих поліцейських, на ділі ці дії здійснювали обидва копа. Про це журналістам повідомило джерело в апараті київської поліції, передають Патріоти України.

Так, мова йде про 26-річну мешканку Кагарлика Н. з неблагополучної сім'ї, яка раніше вже неодноразово притягувалася до адміністративної відповідальності за дрібні крадіжки. Втім, на цей раз до злочину вона не мала ніякого відношення. Поліцейські просто намагалися закрити "глухар" для галочки і повісити крадіжку на неї.
Увечері 22 травня правоохоронці приїхали до дівчини додому і заявили, що їй необхідно пройти з ними в міськвідділ - в зв'язку з тим, що вона підозрюється у вчиненні крадіжки. Її відвезли у відділок, де з нею в кабінеті зачинилися двоє поліцейських. Вони приступили до допиту, в ході якого побили Н. і гвалтували по черзі, причому кожен з них допомагав колезі утримувати руки жертви.
Все це, за словами потерпілої, відбувалося кілька годин поспіль, причому її мучителі час від часу "відпочивали" - пили горілку. Іноді намагалися залити їй горілку насильно в горло. У проміжках між зґвалтуваннями, знову били дівчину і погрожували їй смертю, мовляв, відвезуть в ліс і закопають.
Також поліцейські робили "слоника" чоловікові, якого привезли в якості свідка. Йому перекривали повітря через протигаз і били палицею по голові. А також погрожували згвалтувати.
"Після того, як потерпіла звернулася в лікарню з явними ознаками насильства - подряпинами та синцями на тілі та статевих органах, і розповіла все лікарям, медики подзвонили в поліцію і повідомили про подію. У понеділок співробітники департаменту внутрішньої безпеки поліції Київської області затримали підозрюваних у згвалтуванні і помістили їх в слідчий ізолятор", - повідомило джерело.
Джерело: Страна

В Україні працівників зможуть звільняти за неповідомлення про родичів, які лишилися на тимчасово окупованій території

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:58

У роботодавців з’явиться нова підстава для звільнення працівників - неповідомлення працівниками роботодавцю інформації щодо наявних у них зв’язків з фізичними особами, які знаходяться на тимчасово окупованій території України, передають Патріоти Україн...

Це ще не кінець! Кліматологиня попередила українців про нові бурі з пилом із Сахари

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:45

Пил із Сахари, що долітає до України, рідкісне явище, але воно підпорядковується атмосферній циркуляції. Влітку українцям варто очікувати його повернення. Про це в ефірі телемарафону заявила кліматологиня, фахівчиня в галузі зміни клімату та довгострок...