Хотів одружитися: На Волині син ветерана АТО отримав тюремний строк через ухилення від мобілізації

У Волинській області до 3 років та 6 місяців засудили 20-річного сина ветерана АТО через ухилення від мобілізації. Хлопець хотів одружитись, проте коли прийшов до ТЦК і СП - отримав "бойову повістку". Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти України

Хлопець заявив, що вважав, що до 27 років його не мобілізують

За даними суду, 8 вересня 2023 року ВЛК визнала підсудного придатним до служби в армії. Йому вручили повістку про призов за мобілізацією, проте молодик проігнорував її.

На суді хлопець провину заперечив. Він заявив, що вважав, що "до 27 років він є призовником та не підлягає під оголошену в країні мобілізацію". До ТЦК він звернувся сам, оскільки йому була потрібна довідка для укладення шлюбу.

"Про те, що він є військовозобов`язаним та звільненим від призову на строкову службу йому стало відомо від свого захисника безпосередньо в суді. Працівники ТЦК та СП, працівники поліції не роз`яснили йому причини притягнення його до кримінальної відповідальності. При цьому зазначив, що заяви чи згоди на звільнення його від призову на строкову службу та взяття на військовий облік військовозобов`язаних, на підставі абз. 5 ч. 1 ст. 18 Закону України "Про військовий обов`язок та військову службу", не давав", - йдеться у свідченні підозрюваного.

Свідчення свідків

На суді бабуся обвинуваченого розповіла, що її син (батько фігуранта справи) брав участь в АТО та отримав там інвалідність. Вона зазначила, що це повинно було звільнити її онука від призову до армії.

Працівник військкомату на суді пояснив, що "на підставі протоколу №25 від 11.06.2021 року хлопець був звільнений від призову на строкову військову службу та взятий на військовий облік військовозобов`язаних, згідно ст. ст. 18, 37 Закону України "Про військовий обов`язок та військову службу", а отже підлягає призову на військову службу під час мобілізації, на особливий період". Також підсудний 26 січня 2022 року звертався до ТЦК із заявою про видавання йому саме тимчасового, а не приписного посвідчення.

Вирок суду

"Суд не бере до уваги твердження обвинуваченого та його захисника про те, що обвинуваченому не було відомо, що він є військовозобов`язаним та звільненим від призову на строкову службу, оскільки вказане спростовується наявною у матеріалах справи, зокрема його заявою до ТЦК про видачу тимчасового посвідчення від 26.01.2022 року та заявою останнього про видачу військового квитка від 08.09.2023 року /а.с.71, 73", - йдеться у поясненні суду. Суд визнав хлопця винним за статтею 336 ККУ та засудив до 3 років та 6 місяців позбавлення волі.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...