Хотів приєднатися до ЗСУ: На кордоні України затримали 15-річного хлопця з Чехії

На українському кордоні затримали 15-річного хлопця з Чехії, який вирішив приїхати в Україну, щоб воювати у складі Сил оборони. Про це повідомляє прикордонна служба Польщі, передають Патріоти України.

У середу, 10 січня, прикордонники отримали інформацію від чеських колег про те, що 15-річний житель Острави пішов з дому, але до школи не дійшов. Батьки звернулися до поліції. Правоохоронці встановили, що його телефон уже зареєстрований у Перемишлі.

«Під час подальшого розслідування з’ясувалося, що 15-річний підліток узяв із дому свій паспорт, бо хотів потрапити в Україну, щоб допомогти тамтешній армії в боротьбі з російським агресором. Хлопець уже встиг перетнути польсько-український кордон», — ідеться в повідомленні Держприкордонслужби.

Завдяки міжнародній співпраці між прикордонною службою Польщі, поліцією Чеської Республіки та українськими службами хлопця повернули додому.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Маск анонсував висадку перших астронавтів на Марс уже 2028 року. Експерти оцінили амбітну заяву

понеділок, 16 вересень 2024, 23:29

Керівник американської компанії SpaceX, мільярдер та винахідник Ілон Маск уже багато років марить ідеєю про колонізацію Марса, де начебто збирається навіть особисто провести залишок свого життя. Амбітний підприємець анонсував висадку людей на Червону п...