Хотів зекономити на подарунку: На Прикарпатті церковного дяка засудили за крадіжку... скрипки в дитини

Тлумацький районний суд Івано-Франківської області виніс вирок дяку храму ПЦУ Роману Березовському, який вкрав скрипку у малолітньої дівчинки на дитячому майданчику. Суд звільнив крадія від тюремного ув’язнення, встановивши рік іспитового терміну, інформують Патріоти України.

Як вказано у вироку суду, який винесли у грудні 2023 року, дяк франківського храму Всіх святих землі української (ПЦУ) Роман Березовський вранці 28 серпня перебував на території міського парку поруч із дитячим майданчиком у місті Тлумач, що неподалік Івано-Франківська. Він помітив малолітню дівчинку, яка каталась на каруселі та залишила футляр зі своєю скрипкою на лавці. Роман Березовський вкрав у дівчинки музичний інструмент.

У суді Роман Березовський визнав свою провину та розповів, що вкрав інструмент, бо хотів зробити подарунок своїй дівчині. Коли чоловік повернувся додому, у село поруч із Тлумачем, до нього прийшла поліція і він віддав їм скрипку. Матір малолітньої дівчинки у суді повідомила, що претензій до обвинуваченого не має.

Справу розглянув суд, який дослідив усі матеріали справи та визнав дяка винним у вчиненні крадіжки, призначивши йому п’ять років тюрми. Однак суд звільнив його від відбування покарання з річним іспитовим терміном. На вирок ще може бути подана апеляція.

Мобілізація громадян від 50 років буде чи ні? Нардеп пояснив нюанси

четвер, 26 вересень 2024, 23:55

Директива Командування Сухопутних сил дозволяє мобілізовувати чоловіків 50-60 років винятково за окремим мобілізаційним розпорядженням. Це підтвердив народний депутат, член комітету з нацбезпеки й оборони Верховної Ради Федір Веніславський у коментарі ...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...