Ховали поруч з лимонами: СБУ знайшла в корупціонерів з "Укрзалізниці" пачки грошей у холодильнику (фото)

Служба безпеки України розкрила масштабну корупційну оборудку окремих керівників АТ "Укрзалізниця". Її фігуранти ховали величезні суми грошей просто у коробках та в холодильнику з продуктами. Як повідомляє прес-служба СБУ, схема була організована під час контейнерних перевезень, передають Патріоти України.

Зокрема, посадовці штучно створили для однієї з філій "Укрзалізниці" завідомо невигідні умови для курсування регулярних контейнерних поїздів.

Це призвело до необхідності залучити приватні комерційні структури для пошуку клієнтів. Надалі такі послуги почала надавати підконтрольна організаторам комерційна структура, яка фактично монополізувала цей сегмент ринку.

"Співробітники СБУ в межах розпочатого кримінального провадження задокументували виведення у тінь через рахунки фірм з ознаками фіктивності понад 4 мільйони гривень. Гроші були привласнені організаторами та учасниками протиправної схеми", – йдеться в повідомленні.

Під час обшуків у Києві та Одесі в службових приміщеннях "Укрзалізниці" та офісі комерційної структури правоохоронці виявили оригінали печаток компаній із ознаками фіктивності, чорнову бухгалтерію, фінансово-господарську документацію та матеріали листування фігурантів. Також було вилучено понад 1,2 млн гривень, на які судом накладено арешт.

Зрештою правоохоронці розпочали досудове розслідування в кримінальному провадженні за ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України.


Мертвий улюбленець лежав у пакеті біля смітника: Киянин вбив собаку колишньої дівчини, щоб помститися

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:00

У Києві 25-річний чоловік побив собаку та задушив його, а потім викинув на смітник. Так він помстився колишній дівчині через розрив стосунків. Про це повідомила пресслужба столичної поліції в п'ятницю, 29 березня, передають Патріоти України.

Для покупців ввели обмеження: У Норвегії перед Великоднем спалахнув продуктовий скандал

п’ятниця, 29 березень 2024, 12:51

Католицький Великдень цьогоріч припадає на 31 березня, і європейці масово скуповують у магазинах яйця. Як пише польське видання Gazeta, попит настільки великий, що у тій самій Скандинавії розгорнулася справжня яєчна криза, передають Патріоти України. У...