Ховав гроші у пачках із кавою зі Львова: Прокурор поділився подробицями щодо обшуків у судді Паленика

Сьогодні, 5 грудня, під час обрання запобіжного заходу судді Київського апеляційного суду Ігорю Паленику прокурор САП розповів цікаві деталі одного з обшуків у справі. Про це повідомляє Центр протидії корупції, передають Патріоти України.

Зокрема, у квартирі Паленика, за словами прокурора, виявили $115 тис., які були розфасовані по упаковках з-під кави. За версією слідства, під час зустрічі Паленика із іншим суддею Юрієм Сливою перший підійшов до шафи і дав колезі саме пакет з кавою зі словами: «Дуже гарна кава, розчинна, ти мені колись давав, от і я тобі тепер даю».

«Прокурор каже, що я обговорював з ним цю справу. Паленик, сам по собі, він така людина, що він постійно ходить і розказує про свої справи. То у нього когось треба випустити: «Давай випустим». То у нього якісь арешти неправомірні, то у нього тримання під вартою там щось вчинено незрозуміло ким. І це постійно. В туалеті, в коридорі. От де його зустрінеш, він постійно про це каже. Частіше за все я закінчував розмову: «Ігоре Григоровичу, не морочте мені голову. Послухаємо учасників процесу, почитаємо матеріали провадження і приймемо рішення. Звідки я знаю чи треба скасовувати арешт? Я не знаю». І все, що я кажу, це щира правда.

З приводу передачі кави. Паленик живе у Львові. Він постійно їздить у Львів і привозить нам каву. Мені, моїм колегам, колегам у відставці. Якщо ви звернули увагу на відеокамери, то у нього в квартирі, як розповідають, все завалено кавою», – розповідав про Паленика суддя Слива.

Суддя також сказав, начебто не знав, що в пакеті не кава, а гроші. «Я почав ховати ці кошти, заховав за ремінь. І мені здалось, що все нормально. Але від НАБУ нічого не скриєш. Знайшли», – розповів він у суді.

Підношення Осірісу: Унікальні артефакти з золота і та інші важливі речі: Археологи знайшли скарби єгиптян VII - VI ст. до н.е.

субота, 27 липень 2024, 0:30

Археологи виявили 63 давньоєгипетські гробниці у провінції Дум’ят, яка колись була центром торгівлі. Досліджуючи поховання, вчені натрапили на численні артефакти, зокрема золоті прикраси та поховальні приношення, передають Патріоти України. Як пише Her...

На Уралі прорвало чергову дамбу водосховища. Населення рятується на дахах будинків (відео)

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:30

У Челябінській області Росії прорвало дамбу Кіалімського водосховища. Вода швидко поширюється, затоплено велику кількість будинків. Про це повідомляють російські Telegram-канали в п'ятницю, 26 липня. За інформацією управління МНС у Челябінській област...