Ховав снайпера від ЗСУ: Ексфутболіст "Шахтаря" Євген Бредун прихистив сербського найманця, який брав участь в окупації Криму

Ховав снайпера від ЗСУ. Ексфутболіст "Шахтаря" Євген Бредун прихистив сербського найманця, який брав участь в окупації Криму

Уродженець Краматорська Бредун у Харкові переховував Деяна Беріча, який потім воював за ПВК "Вагнер" і записував послання Путіну, передають Патріоти України. Де терорист і його друг зараз?

Сербський снайпер Деян Беріч – відома особистість. Агентство безпеки і розвідки Сербії включило Беріча в список військових найманців і вважає його загрозою національної безпеки.

Деян Беріч / Фото: ukrinform.ua

На війні в Україні він з самого початку. На стороні росіян. Була інформація, що Беріч потрапляв у полон до батальйону Айдар, але був обміняний. В лютому минулого року було відомо, що Декі (позивний Беріча) воював у складі ПВК "Вагнер". Хоча, на початку цього року він поскаржився Путіну, що російські керівники кинули сербів, як худобу у війні проти України.

Свого часу Берічу дуже допоміг відомий український футболіст Євген Бредун. Історія давня, ще з 2014-го року. Приблизно з того моменту сербський найманець і почав воювати проти України. А колишній футболіст запорізького "Металурга", київського "Арсенала", Севастополя та донецького "Шахтаря" Євген Бредун робив усе можливе, щоби допомогти ворогу.

Євген Бредун / Фото: з відкритих джерел

У лютому 2014 року Бредун перебрався до Харкова, де почав виступати за "Геліос". Того ж року футболіст на свою квартиру впустив Беріча, щоби сховати від українських військових. Відомо, що сербський снайпер до того моменту брав участь в окупації АР Крим. Та навіть отримав нагороду "за повернення Криму"… А ще у нього є посвідчення журналіста.

Нагорода Беріча / Фото: ukrinform.ua

Рекомендаційний лист / Фото: ukrinform.ua

Посвідчення журналіста / Фото: ukrinform.ua

Та це не зупинило Бредуна, який родом із Краматорська, допомагати ворогу. Навіть є відео, де найманець розповідає історію, як друг врятував його у складний час.

"Це все було експромтом, мої друзі, соратники та колеги попросили допомогти і я відгукнувся", — говорив Бредун.

Тепер футболіст переховується в окупованому Криму. За даними ЗМІ Євген Бредун очолює там футбольну школу та проводить пропагандистські змагання.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...