Хрещення 2021: Коли потрібно святити воду та як це зробити в домашніх умовах

Хрещення Господнє християни відзначають щорічно 19 січня. Вважається, що в цей день вода має цілющі властивості та дає здоров'я. Тому віряни в цей день завжди набирають освячену воду для домашніх потреб, а також купаються в ополонці, передають Патріоти України.

Освячена вода на Водохреща допоможе заспокоїти маленьку дитину, може змити хворобу з людини або заспокоїти біль, якщо її випити. Такою водою бризкають на кути вдома, щоб їх очистити.

Де і коли освячують воду на Водохреща

Воду на Водохреща освячували на церковних службах. Це можна зробити ввечері, 18 січня або вранці 19 січня. Для того, щоб освятити воду, потрібно прийти на службу в церкву, помолитися разом з іншими християнами, послухати священника. Обряд освячення води проходить в самому кінці служби й тільки після цього її можна набирати.

Також священники проводять обряди освячення води в ополонках і звідти можна набрати воду в пластикову пляшку, яку потрібно взяти з собою.

Як освятити воду в домашніх умовах

Вважається, що на Водохреща будь-яка вода може мати цілющу силу. З точки зору православ'я, будь-яка вода, набрана 18 або 19 січня вже освячена.

Воду можна набрати й просто з-під крану, оскільки в останні роки священники освячують водосховища, звідки вона надходить у квартири.

Крім того, можна освятити воду і самостійно, в домашніх умовах. Цей варіант підходить для тих, хто не може відвідати службу в храмі. Наприклад, знаходиться у віддаленому місці, обмежений в пересуванні або хворий. Для цього потрібно тричі прочитати над водою спеціальну молитву і тричі перехреститися в кінці. Варто зазначити, що людина повинна бути хрещеною, з чистою душею і поруч з нею повинна бути ще одна людина, щоб не виникла гординя.

За давнім повір'ям, святою водою також може вважатися та, яка простояла всю ніч з 18 на 19 січня просто неба. В селах досі виносять на вулицю відра з водою, а вранці їх забирають.

У РФ двоє силовиків встановили рекорд з найбільшого хабара в історії країни, але "не поділились, з ким треба"

четвер, 18 квітень 2024, 12:52

Російська влада звинуватила двох тепер уже колишніх силовиків в отриманні найбільшого хабара в історії країни, інформують Патріоти України. Як повідомляється, злочинну схему організував Георгій Сатюков, який працював в управлінні «К» МВС РФ, що спеціал...

"Великий красень, дуже агресивний": В Одесі рідкісна змія покусала директора зоопарку (фото)

четвер, 18 квітень 2024, 12:29

В Одесі червонокнижна змія заповзла у житловий сектор та покусала директора Одеського зоопарку, який її ловив, інформують Патріоти України. Як розповів директор звіринця Ігор Біляков, вчора йому зателефонували співробітники ДСНС та розповіли, що на тер...