Хробаки у мозку і трансплантація смерті: ТОП шокуючих медичних відкриттів 2019 року

Уколи сперми проти болів у спині та пересадка смерті у буквальному сенсі цього слова - це далеко не всі неймовірні медичні факти, на які був багатий 2019 рік, передають Патріоти України.

Пікантні пончики в очах

Якщо випити занадто багато ліків для потенції, то може страждати зір. Чоловік із Массачусетса випив цілу пляшечку "Віагри". А потім почав скаржитися на те, що в очах у нього - по одному великому пончику. Лікарі підтвердили, що у бідолахи уражена частина сітківки, але від лікування той відмовився.

Уколи сперми

В Ірландії чоловік намагався вилікувати болі у спині ін'єкціями власної сперми. Так пацієнт "лікувався" протягом року. Причому, вводив рідину як у м'які тканини, так і у вену. Хто підказав хворому такий спосіб лікування ревматизму - і досі загадка, адже про уколи сперми ніколи не згадували у медичній літературі.

Пальці-телескоп

У жінки, яка хворіла на ревматоїдний артрит, фпланги пальців стали коротшими. Але вони дивним чином набували попередньої довжини, коли потягнути за кінчик пальця. Медики це пояснили тим, що, попри руйнацію кістки, зв'язки зберегли свою здатність.

Хробаки у мозку

Будівельник із Китаю потрапив до шпиталю у тяжкому стані - у чоловіка стався епілептичний напад. Коли йому зробили дослідження МРТ, то у мозку виявили кілька сотень личинок свинячого ціп'яка - хробака-паразита, яким можна заразитися, споживаючи сире м'ясо. Будівельник пригадав, що незадовго до того готував м'ясну страву та не впевнився, чи вона добре просмажилася.

"Щеняча" діарея

У грудні у США кілька сотень людей із різних штатів захворіли на діарею. Лікарям вдалося з'ясувати, що інфекція потрапила в організм американців від цуценят, з якими усі хворі контактували в одній із мереж зоомагазинів.

Нечутлива до болю

А ця жінка - 65-річна пацієнтка шотландських лікарів - могла б із легкістю витримати найлютіші тортури. Уся справа в тому, що жінка має рідкісну генетичну мутацію - її тіло не реагує на біль. Вона не користується анальгетиками та лікує зуби без наркозу.

Око Саурона

У деяких людей синдром дисперсії пігмента перефарбовує райдужку ока в чорний колір з червоним кантом. Так, ніби людина раптом переселилася у світ "Володаря Перснів".

Пожежа у грудях

Літньому австралійцю проводили невідкладну операцію - зашивали розрив на внутрішній стінці аорти. У розкритій грудній клітині у нього вже знаходилися ватяні тампони та електрокаутер - пристрій, який здатен "запаювати" судини. Коли лікарі подали у груди пацінта кисень, електрокаутер видав іскру, та потрапила на тампон і у грудях чоловіка почалася пожежа. Закінчилося все добре -чоловік почав одужувати.

Трансплантація смерті

Чоловік помер після того, як йому пересадили кишкові мікроби. Щоправда, зробили це для того, аби допомогти йому боротися з батеріальною інфекцією. Але не врахували, що паралельно з тим бідолашний готувався до пересадки кісткового мозку і його імунітет був пригнічений.

Смертельний поцілунок

У Німеччині чоловік помер після того, як його лизнув власний пес. Літній німець спочатку скаржився на ядуху та температуру,а згодом у нього розвинулася гангрена та відмовили усі внутрішні органи. Як показав розтин, пацієнт заразився бактерією Capnocytophaga canimorsus, яка розмножується у слині собаки. Люди "підхоплюють" її украй рідко і тільки тоді, коли мають ослаблений хворобами імунітет.

В Україні змінюються умови військового обліку: Що тепер чекає на чоловіків

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:56

В Україні відбудуться зміни в умовах військового обліку завдяки новому закону про мобілізацію. Зокрема, чоловіки повинні будуть уточнити свої військово-облікові дані без очікування повістки. Крім того, запрацював єдиний реєстр "Оберіг" - там міститься ...

Закликав до захоплення України: СБУ оголосила підозру відомому пропутінському музиканту

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:52

Служба безпеки України повідомила про підозру прокремлівському музиканту, який агітував за Путіна на окупованому Донбасі. Йдеться про музиканта Олексія "Джанго" Піддубного, який публічно виправдовує російську збройну агресію проти України. Йому загрожу...