Хто і коли може отримати перші штрафи від ТЦК: Адвокат озвучив сценарії

Перші штрафи (від 17 тис. грн. до 25 тис. 500 грн.) за неоновлення військово-облікових даних, ймовірно, очікуються через місяць, після 20 серпня або на початку вересня. Таку думку в коментарі для ТСН.ua висловив адвокат Роман Сімутін, який знається зокрема і в питаннях мобілізації, передають Патріоти України.

"Наприкінці серпня, десь після 20 числа. Якщо комусь вже відправили повістки після 16 липня, то в кінці серпня можно очікувати перші постанови (тим, хто порушує чинне мобілізаційне законодавство – Ред)", - каже Роман Сімутін.

За його словами, першими, хто ймовірно отримає повістки на ВЛК у серпні, будуть ті військовозобов’язані, які оновили свої дані, але не мають ні відстрочки, ні бронювання.

"Отримають повістки не всі. Дані оновили більше 4 мільйонів 600 тисяч військовозобов’язаних. Половина може мати відстрочки, інвалідність, трьох дітей. У певної кількості є бронювання. Залишається близько 1,5 мільйонів, які нібито не мають ніяких підстав. Не виключено, що тим, хто не має відстрочки та бронювання – їм прийдуть повістки", - каже Роман Сімутін.

За словами Сімутіна, якщо громадянин не оновив дані, а в реєстрі "Оберіг" немає даних на військовозобов’язаного, то працівники ТЦК будуть піднімати паперову справу та вручну виписувати повістку. "Але ж таку людину можуть виявити і на блокпосту", - уточнює адвокат.

Оновлення даних: що відомо

Нещодавно заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко розповіла ТСН.ua, що можливість оновити дані у військовозобов’язаних є і після 16 липня, але є і загроза штрафа.

"Можливість оновити дані після 16 липня буде для усіх військовозобовʼязаних. Інформація і дата оновлення даних відображаються в реєстрі "Оберіг". Таким чином, якщо військовозобовʼязаний не оновив дані у встановлений законом термін, про що свідчить часова мітка в реєстрі "Оберіг", йому загрожує штраф", - розповідала ТСН.ua Катерина Черногоренко.

У когось зламався прибутковий бізнес: У США ураган виніс на пляж кокаїн на мільйон доларів

середа, 7 серпень 2024, 10:00

В американському штаті Флорида ураган виніс на пляж десятки пакунків з кокаїном. Їх знайшов відпочивальник, якому пакети видалися підозрілими, повідомляє Bild, передають Патріоти України. Поліцейські, що прибули на виклик, виявили у пакунках кокаїн на ...

Тариф на газ в Україні злетять? Скільки доведеться платити за кожен куб та чи збільшать до "ринкової" ціни

середа, 7 серпень 2024, 9:52

В Україні тариф на газ для населення не зміниться щонайменше до кінця квітня 2025-го. За кожен кубометр доведеться платити 7,96 грн. І хоча в "Нафтогазі" й заявляють, що ринкова ціна значно вища, насправді в газовій галузі склалась унікальна для Україн...