Хто має найпотужніший імунітет до COVID-19: Медики розкрили секрет

Сильний імунітет до COVID-19 формується тільки в семи-восьми відсотків людей, які перехворіли на нього, водночас нерідко найстійкіший отримують пацієнти, у яких перебіг хвороби був важким. Про це, посилаючись на дослідження китайських учених, заявила докторка біологічних наук, професорка Школи системної біології GMU к США Анча Баранова, передають Патріоти України.

"У деяких перехворілих були температура й кашель, але немає антитіл до коронавірусу (таких пацієнтів до 7-8%). Це означає, що вони позбулися інфекції за допомогою інтерферонів, які оперативно виробляються в організмі людини у відповідь на вірус. У цьому ж разі інтерферони самі впоралися і антитіла не виникли, тому в цих пацієнтів немає імунітету до COVID-19", – підкреслила фахівчиня.

Баранова уточнила, що противагу цій групі пацієнтів становлять люди, які теж перехворіли на коронавірус, але з великою кількістю антитіл і хорошим імунітетом. Таких теж налічується приблизно 8%.

"У нас є суперлюди, у яких така потужна імунна відповідь, що їхні антитіла можна використовувати для лікування інших хворих конвалесцентною плазмою, що й робиться", – зазначила біологиня.

За її словами, між цими двома групами перебувають інші перехворілі на COVID-19. У них виникає імунітет до вірусу різної сили, однак у 40 відсотків він досить слабкий. До того ж у декого рівень антитіл помітно падає протягом місяця. "Усе це наслідок того, що люди різні й по-різному переносять захворювання. Учені з'ясували, що міцніший імунітет у людей старшого віку, які перенесли важкий перебіг COVID-19", – підсумувала експертка.

До 600 євро на людину: Названо суми, які роздають біженцям з України в найпопулярніших країнах ЄС

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:56

Українські переселенці, шукаючи притулок за кордоном, можуть розраховувати на фінансову підтримку від країни, де вони перебувають. Найбільше українських біженців знаходиться у Німеччині, Франції, Італії, Польщі та Чехії. Розміри соціальних виплат від ц...

В Україні засуджені зможуть служити в ЗСУ навіть офіцерами, але є умова: У Раді пояснили механізм

п’ятниця, 19 квітень 2024, 8:44

Генеральним штабом Збройних сил спільно з Міноборони та Мін’юстом було розроблено законопроєкт про можливість мобілізації засуджених. Документ передбачає обов’язкову згоду не лише самих в’язнів, а й командирів частин, де будуть створені такі окремі спе...