Хто може отримати бронь від мобілізації в липні

В Україні триває загальна мобілізація, під час якої військовозобов'язаних громадян призивають на військову службу. Однак, згідно із законодавством, ціла низка категорій українців можуть отримати бронь від мобілізації, передають Патріоти України.

У червні уряд прийняв постанову, яка вносить зміни до порядку бронювання військовозобов'язаних. OBOZ.UA з'ясовував, хто може отримати бронь від мобілізації у липні.

Після ухвалення Кабінетом Міністрів нової постанови на бронювання від мобілізації можуть розраховувати українці, які працюють в органах державної влади та інших державних органах, а також органах місцевого самоврядування.

Вас може зацікавити:Для українських водіїв приготували нові штрафи: скільки потрібно буде платити

Також мають право на бронь працівники підприємств та установ, які є критично важливими для забезпечення потреб ЗСУ та інших військових формувань у особливий період. Крім того, не можуть мобілізувати працівників підприємств, установ та організацій, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення у особливий період.

Право на бронь від мобілізації також мають співробітники спеціалізованих установ ООН, міжнародних судових органів, міжнародних та неурядових організацій та установ членом, учасником або спостерігачем, в яких є Україна, згідно з укладеними міжнародними договорами.

Співробітники підприємств та організацій незалежно від форми власності, які є операторами протимінної діяльності та проводять розмінування (гуманітарне розмінування) відповідно до законодавства, також можуть отримати бронь від мобілізації.

Нагадаємо, що 16 липня – останній термін, коли військовозобов'язані можуть оновити свої військово-облікові дані. Після 16 липня їм загрожуватиме штраф у розмірі від 17 до 25,5 тисяч гривень.

Кому не треба проходити ВЛК щороку: У ТЦК дали пояснення

понеділок, 15 липень 2024, 23:50

Якщо людина не підлягає під мобілізацію з правових підстав надання відстрочки або перебування на спеціальному військовому обліку, ніхто таку особу щороку ганяти по ВЛК не буде. Представниця ТЦК Лариса Козак розповіла, кому не треба щороку проходити вій...

На вибір - квадратні, без кісточки, з жовтою м’якоттю: Виробники розказали про кавунові експерименти в Україні

понеділок, 15 липень 2024, 22:59

Українські аграрії та науковці активно експериментують із виведенням та вдосконаленням нових сортів кавунів. Наприклад, кавуни без кісточок, або ж видовженої чи квадратної форми. Про це в інтерв'ю "Главкому" розповіли експерти баштанної галузі, передаю...