Хто зі студентів може отримати відстрочку від служби під час воєнного стану в Україні - роз'яснення

Під час дії воєнного стану студентів також можуть мобілізувати до Збройних сил України. Однак декі можуть отримати відстрочку від військової служби, передають Патріоти України.

Така відстрочка діє до досягнення 21-річного віку. Якщо студент не хоче йти до армії, під час отримання повістки він повинен надати спеціальну довідку про те, що зараз навчається.

Хто зі студентів може отримати відстрочку на весь період навчання

– Студенти училищ, які здобувають освіту на денній формі.

– Учні ліцеїв, які досягли призовного віку.

Така відстрочка діє до досягнення 21-річного віку.

Якщо студент не має бажання мобілізуватися, то, отримуючи повістку, він має надати довідку про те, що зараз навчається. Якщо ж він хоче потрапити в армію, він може написати заяву у військкоматі і йому нададуть академвідпустку на час служби. У Верховній Раді назвали чутками інформацію про наміри уряду заборонити чоловікам вступати у виші для отримання відстрочки від мобілізації, пише "24 канал".

У профільному комітеті зазначили, що така ініціатива є нелогічною, а відповідний закон ухвалювати не варто, адже він означатиме дискримінацію.

Водночас згідно із законом заборона на отримання вищої освіти чоловіками під час воєнного стану можлива, оскільки можуть бути обмежені конституційні права і свободи, передбачені статтею 53 Конституції України.

"Шила військову форму по 12-15 годин": Американська баскетболістка розповіла про жахіття, пережиті у російській тюрмі

п’ятниця, 3 травень 2024, 12:43

Американська баскетболістка Брітні Грайнер провела у російській тюрмі 10 місяців через знайдені у її багажі наркотики. У інтерв'ю виданню The New York Times спортсменка розповіла про всі жахіття, з якими вона зіштовхнулася у в'язниці країни-агресорки, ...

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...