Хтось вже назвав "нагнітанням": Естонців шокували білборди із зображеннями Таллінна у руїнах (фото)

У Естонії художники створили шокуючі білборди із зображеннями Таллінна у руїнах, нагадуючи про те, що війна може дійти до Європейського Союзу. Про це повідомляє видання Postimees.ee, передають Патріоти України.

Як зазначається, йдеться про виставку художників Estookin та Ребеки Парбус. Виставку під назвою Hetk, що в перекладі з естонської означає "момент", може побачити кожен, без потреби відвідування галереї. На рекламних щитах в кількох районах Таллінна експонуються чотири види зруйнованого міського простору.

"Виставка ставить питання - за що ми можемо бути вдячні у сьогоднішньому нестабільному світі?", - пише видання.

Роботи художників демонструватимуть до 3 березня поточного року. Варто зауважити, що у перший день роботи виставки зображення зруйнованого Таллінна викликали полярні реакції користувачів соціальних мереж.

Дехто художників похвалив, назвавши зображення "сильними роботами", а дехто був вкрай невдоволений. Останні заявили, що такі зображення є "порушенням етичних норм", що такі кадри "не можна показувати дітям", хтось назвав "тупізмом та несмаком". Дехто - що це "нагнітання", "провокація", "нас привчають непомітно до війни". Такі неоднорідні думки публікували в соцмережах як естонською, так і російською мовами.

Роботи з'явилися в країні ЄС на тлі так званої "втоми від війни" в Україні, яка, зокрема, проявляється в тому, що сюжети з Україною показують у новинах вже не в першу чергу, а іноді вкінці випуску. Також виставка є нагадуванням того, що Естонія межує з країною-агресоркою, лідера якої Міжнародний кримінальний суд оголосив у розшук.

Як відомо, 24 лютого минає два роки з часу початку злочинної війни Росії проти України, під час якої російська армія знищила десятки українських міст та сіл.

Диву даєшся, звідки древні знали такі технології більше 4,5 тисяч років тому: Науковці з'ясували, як зводили найдавнішу зі славетних пірамід Єгипту

субота, 27 липень 2024, 14:45

Досліджуючи околиці піраміди Джосера, вчені знайшли ймовірний спосіб, яким стародавні єгиптяни доставляли кам’яні блоки для будівництва небаченої доти за розмірами споруди, що стала передвісницею знаменитих трьох великих пірамід поблизу Гізи, зазначают...

Настільки підготовленому ухилянту треба у школу морських диверсантів: На Дунаї українські прикордонники затримали чоловіка, який намагався на підводному скутері дістатися Румунії (фото)

субота, 27 липень 2024, 14:30

Під час патрулювання державного кордону на річці Дунай прикордонники виявили 38-річного чоловіка, який вплав намагався незаконно потрапити до Румунії, передають Патріоти України з посиланням на Держприкордонслужбу. . "Кмітливого "плавця" охоронці корд...