Хуліган світового кіно: Помер легендарний французький кінорежисер

13 вересня стало відомо про смерть легендарного французького кінорежисера Жана-Люка Годара. Про це повідомляє Liberation, передають Патріоти України.

Раніше в ЗМІ вже з'являлася інформація про смерть режисера, але вона виявилася неправдивою. Перший раз його "поховали" ще в 2018 році. Але насправді його не стало в 2022 році. При цьому причина смерті поки невідома.

Для світу кіно це велика втрата, адже його фільми 1960-х років зробили революційний вплив на світове кіномистецтво. Найвідомішими картинами режисера стали "Жити своїм життям", "На останньому диханні", "Жінка є жінка", "Банда аутсайдерів", "Альфавіль" і багато інших.

У 2011 році Годар був нагороджений премією "Оскар" за внесок у розвиток кінематографа. В цілому його творчість систематизується за п'ятьма періодами, які визначаються переходом режисера на новий рівень розвитку політичних поглядів і філософського осмислення світу.

До слова, після того як Годар отримав "Оскар", в мережі почалися суперечки. Він був відомий своїми антисемістськими висловлювання, тому люди не розуміли, чому він був удостоєний такої престижної премії.

Це може здивувати! Які професії значно підвищують ризик деменції - дослідження

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:30

Вчені дійшли висновку, що рутинна робота може сприяти погіршенню когнітивних здібностей і навіть стати передумовою розвитку деменції через невисокий рівень мозкової стимуляції під час професійної діяльності. Про результати дослідження пише CNN, переда...

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...