"Хватит истерик хамовитых теток. Радуйтесь, что живы": Мешканці пошкодженого ЖК у Дніпрі обурені відповіддю мера

Мешканці пошкодженої унаслідок російського удару багатоповерхівки у Дніпрі скаржаться на відповідь місцевої влади на вимоги компенсувати зруйноване житло. Зокрема, у соцмережах обурені реакцією міського голови Бориса Філатова, передають Патріоти України.

У п’ятницю, 28 липня, російські окупанти завдали удару по Дніпру. Унаслідок атаки було пошкоджено багатоповерхівку у житловому комплексі Женева і будівлю Служби безпеки. Тоді постраждало дев’ять людей.

Філатов повідомляв, що у житловому будинку «не було мешканців», оскільки, за його словами, багатоверхівка не була введена в експлуатацію, а квартири у ЖК підпадали під «другу чергу» продажу.

Проте дніпряни заявляють, що там вже жили люди. Одна з мешканок будинку стверджує, що транслювала, як веде ремонт та заявила, що має право власності на нього з минулого року.

При цьому вона прикріплює скриншоти, на яких видно, як Філатов відповідає на коментарі, де стверджує, що жителі «елітного комплексу» не мають «щось доводити» і пропонує «порадіти, що вижили на відміну від жителів 118 будинку», маючи на увазі російський удар по Дніпру 14 січня, унаслідок якого на вулиці Набережній Перемоги, 118, загинуло 46 людей.

Крім того, міський голова запропонував мешканцям постраждалого будинку виїхати до Запоріжжя, аби «отримати компенсацію».

«Напишіть заяву до адміністрації. Ми розглянемо. Ну чи переїжджайте жити до Запоріжжя, там вам замість 3 мільйонів виплатять 10 тисяч гривень», — заявив Філатов

За даними співрозмовників видання Ґрунт, будинок не був повністю заселений, проте чимало квартир у ньому вже були придбані.

Після хвилі обурень у соцмережах, Філатов уточнив, що міська влада може видати компенсацію, але «не зобов’язана наново відбудувати ваш будинок». Він також додав, що за наявності житла, якщо квартира у ЖК була придбана під перепродаж, в оренду або як інвестицію, то компенсації також не передбачається.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...