Хворі обезболюючого не дочекалися: Верховна Рада провалила легалізацію медичного канабісу

Верховна Рада провалила голосування законопроєкту №5596, що надає доступ хворим до медичного канабісу в Україні та регулює його обіг. "За" проголосували 184 народні депутати. "Проти" – 33. Ще 61 утримався, зазначають Патріоти України.

Законопроєкт не повернули на повторне перше читання і відправили на доопрацювання.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я закликало нардепів ухвалити відповідний закон, щоб пацієнти отримали доступ до медичного канабісу.

Завдяки закону пацієнти могли б придбати необхідні ліки, що допоможуть вгамувати біль, але тільки за електронним рецептом від лікаря.

Ліки на основі канабісу будуть у вигляді піґулок, олій, спреїв і навіть пластирів. Вони не викликають звикання у пацієнтів.

"Зараз їх терміново потребують понад два мільйони українців.

Це – паліативні та онкохворі, близько 20 тис. дітей із важкою формою епілепсії, ветерани війни, які мають ПТСР, пацієнти з хворобою Паркінсона, Альцгеймера, розсіяним склерозом, псоріазом і багато інших", – розповідає народна депутатка від партії "Голос" Ольга Стефанишина.

Медичний канабіс сьогодні дозволений у понад 60 країнах світу.

В Україні він досі заборонений. Пацієнти або не можуть його купити, або змушені купувати нелегально.

ДТП за участі голови райдержадміністраці в Броварах: У поліції розповіли подробиці (фото, відео)

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:44

Голова райдержадміністрації Броварів Володимир Майбоженко влаштував ДТП на пішохідному переході під Києвом. Попередньо відомо, що посадовець районної військової адміністрації не зупинився на забороняючий сигнал світлофору та скоїв наїзд на пішоходів. ...

Молитовний сніданок в Ужгороді завершився скандалом

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:17

26 квітня в Ужгороді відбувся молитовний сніданок з представниками різних релігійних конфесій, органів державної влади, військовим та громадськими діячами. Не оминули організатори заходу і представників Московської церкви. Це й стало причиною скандалу,...