Хворі одужують майже втричі швидше: Японія завершує випробування ліків від коронавірусу і буде безкоштовно поставляти їх в інші країни

Вже оцінили Avigan китайські лікарі, які застосовували його в лікарнях Уханя і Шеньчженя.

Лікарі багатьох країн намагаються знайти ефективні ліки, що вражають коронавірус. Випробувані вже препарати для лікування гепатитів, малярії, СНІДу, ревматоїдного артриту, на їх основі розроблені схеми терапії. Але ці ліки агресивно впливають на організм, виявляють побічні дії, а головне - не завжди ефективні. Тим часом, за інформацією японської корпорації NHK, в Японії заговорили про нові можливості противірусного препарату Avigan, повідомляють Патріоти України.

Препарат відомий ще з кінця минулого століття. Використовується проти серйозних вірусних інфекцій, але в основному при важкому грипі, коли стандартна терапія безсила. Генеральний секретар кабінету міністрів Японії Cуга Йосохіде під час прес-конференції 3 квітня заявив про обнадійливі результати в лікуванні хворих з COVID-19:

- Близько 30 країн звернулися до нас з проханням надати Avigan. Німеччина планує оптову закупівлю. В даний час ми узгоджуємо надання препарату тим країнам, яким він потрібен, причому безкоштовно. Ми плануємо завершити клінічні дослідження ліків, одночасно консультуючись з нашими партнерами.
- Така «щедрість» уряду цілком виправдана, - прокоментувала ситуацію біолог, експерт з клінічних випробувань ліків Еріка Асаі з Осаки. - В Японії в порівнянні з іншими країнами захворюваність невисока. А в червні, після завершального етапу клінічних випробувань планується реєстрація ліків, як препарату проти коронавіруса.
Раніше позитивно оцінили Avigan китайські лікарі, які застосовували його в лікарнях Уханя і Шеньчженя. Хворі видужували за чотири дні в порівнянні з 11. У 91 відсотка пацієнтів покращувався стан легенів, тоді як при стандартній терапії поліпшення відзначалися у 62 відсотків. Тому 17 березня Китай включив цей препарат в перелік обов'язкових для лікування хворих з COVID-19.

Провину заперечував: На Волині педагога засудили на три роки через ухилення від мобілізації

субота, 20 квітень 2024, 8:23

У Волинській області до 3 років позбавлення волі засудили колишнього вчителя, який категорично відмовився від мобілізації та просив суд виправдати його. Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області, передають Патріоти Укра...

Мобілізація в Україні триває: Стало відомо, які дані потраплять до оновленого реєстру призовників

субота, 20 квітень 2024, 7:26

Напередодні відбулось засідання Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, на якому було розглянуто три законопроєкти. Серед них - про реєстр військовозобов’язаних. Про це повідомила членкиня комітету Ірина Фріз (фракція "Європейська солідарніс...