Хвороба не відступила: Шмигаль виступив з важливою заявою про долю карантину після 24 січня

В Україні не будуть продовжувати жорсткий карантин, який триває до 24 січня поточного року, однак після цієї дати Україна повернеться до обмежень "помаранчевої" зони, які діяли раніше, тобто, до адаптивного карантину. Про це розповів в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передають Патріоти України.

За словами очільника уряду, потреби продовжувати посилені карантинні заходи немає. "Зараз ми розриваємо той ланцюжок, який утворився з Нового року до Різдва. Якби ми не зробили цих зимових канікул, то в лютому вийшли б на критичні показники, які не дали б змогу нашій медичній системі справлятися. Але навіщо ризикувати життям і здоров'ям людей, якщо ми можемо в цей найбільш неактивний період у році зробити найм'якіший у Європі локдаун, для того, щоб збити хвилю, яка розпочинається, і в лютому не допускати великої кількості захворювань", - сказав Шмигаль.

Глава уряду додав, що головною метою карантину було недопущення перевантаження медичної системи України до отримання вакцини, надходження якої очікується в лютому.

"З 8 до 24 січня у нас встановлено так званий карантин зимових канікул. Його ключова мета - обмеження мобільності населення. З 25-го ми перейдемо, ймовірно, до "помаранчевої" зони, яка діяла до запровадження цих правил", - зазначив Шмигаль.

За його словами, потреби продовжувати жорсткі карантинні заходи довше, ніж до 24 січня, немає. "Поточний карантин запроваджено до кінця лютого. Найімовірніше, ми продовжимо його до 31 березня тією ж постановою. Наразі немає підстав скасовувати адаптивний карантин. Хвороба не зникла", - зазначив прем'єр.

"Послідовно знищується велика російська культура": Герой України Резнікович розповів, чому він втік з України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:20

Ексгенеральний директор-художній керівник Національного академічного драматичного театру імені Лесі Українки, Герой України Михайло Резнікович, який виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення, дав інтерв'ю пропагандистському YouTube кан...

"Завдяки ним весь патріотизм вивітрився": Ексфутболіст газпромівського клубу несподівано наїхав на владу Росії

п’ятниця, 19 квітень 2024, 20:08

Роман Широков, колишній футболіст пітерського Зеніта, спонсором якого є Газпром, заявив, що влада Росії в останні роки посприяла відсутності футбольного патріотизму у РФ. Широков заявив, що саме тому після кар'єри у Зеніті він спокійно грав за принципо...