Хворий сам прийшов до лікаря: Коронавірус виявили в країні, де живе величезна кількість українців

Першим пацієнтом в Польщі, у якого знайшли коронавірус, є хворий з міста Зелена Гура, яке розташоване на заході країни.

У Польщі, де за офіційними даними на 2019 рік працювали понад один мільйон українців, виявили перший випадок ураження коронавірусом, який за даними на середу, 4 березня, тільки в Китаї вбив 2 981 людину. Про це на спеціальній прес-конференції, що було скликано в середу, 4 березня, повідомив міністр охорони здоров'я Польщі Лукаш Шумовські, передають Патріоти України.

"Ми говорили, що цей момент настане, і це сталося", - сказав міністр охорони здоров'я. За його словами, першим пацієнтом, у якого знайшли коронавірус, є хворий з міста Зелена Гура, яке розташоване на заході країни.

У хворого були тривожні симптоми, він повернувся до Польщі з-за кордону. Прийшов до сімейного лікаря сам. Потім було виконано всі санітарно-епідеміологічні процедури. Як зазначив Шумовські, на даний момент проведено 560 тестів на наявність коронавірусу в Польщі.

При цьому, в МОЗ Польщі відзначили, що людей, які мали контакт з пацієнтом, було поміщено в карантин. "Пацієнт почуває себе добре. Після повернення в країну у нього не було контактів з великою кількістю людей", - зазначили у відомстві.

Легендарний тренер назвав найкращого футболіста України

четвер, 25 квітень 2024, 23:55

Колишній тренер збірної України та Динамо Йожеф Сабо оцінив якість гравців національного чемпіонату, передають Патріоти України. За словами іменитого фахівця, найкращим гравцем є Володимир Бражко. «Немає в нас класних футболістів. Для мене № 1 — це Бра...

"Який із баби воїн!?": Олена Білозерська розповіла, як взяла зброю до рук

четвер, 25 квітень 2024, 23:41

Олена Білозерська – військова, яку час від часу "ховає" російська пропаганда. Вона вже не один рік захищає нашу державу на передовій, хоча раніше оточуючі ставилися до її бажання скептично воювати. В інтервʼю "Українській правді" вона розповіла, що час...