Хворим на COVID-19 неможливо допомогти без госпіталізації: Український лікар зробив тривожну заяву

Лікар-інфекціоніст з Київської міської лікарні №4 Євген Дубровський заявив, що хворим на коронавірус в Україні майже неможливо допомогти без госпіталізації. На своїй сторінці у Facebook медик зазначив, що зараз це стає головною і нагальною проблемою COVID-19, передають Патріоти України.

"Якщо аналіз на ковід виконується в амбулаторіях до десяти діб, то як сімейному лікарю адекватно вести пацієнта? Що лікувати і в яке профільне відділення госпіталізувати за необхідності? Доцільно важкого діагностичного пацієнта відразу везти в ковідній госпіталь", – зазначив Дубровський.

За його словами, хворий, який повільно видужує, позбавлений можливості завчасно на 5-7 добу зробити в поліклініці необхідні аналізи крові, рентгенографію – фактично ведеться наосліп.

"Як лікареві оцінити ступінь тяжкості і зорієнтуватися в доцільності госпіталізації? Що робити розгубленим пацієнтам, коли сімейний лікар у відпустці або просто не піднімає слухавку? Куди бігти? Як бути з тими, у кого немає підписаної декларації із сімейним лікарем? Хто несе відповідальність за умисне залякування пацієнтів і направлення на госпіталізацію без показань?" – обурився інфекціоніст.

Лікар також цікавиться, хто дав право використовувати на догоспітальному етапі "для профілактики" або лікування простих форм коронавірусу потужних антибіотиків, які використовуються в стаціонарі для важких хворих з ускладненнями. Він зазначив, що це чітко забороняється наказом Міністерства охорони здоров'я. Дубровський підкреслив, що антибіотики взагалі не діють на COVID-19.

Австралійські генетики дізналися, чому одні люди хворіють на рак, а інші ні

субота, 20 квітень 2024, 3:25

Рак є серйозним і поширеним захворюванням, що забирає мільйони життів щороку. Але вчені наблизилися ближче до розгадки причин його виникнення і створення нових ліків. В австралійському Університеті Фліндерса група дослідників зробила відкриття в галузі...

Чемпіон світу зізнався, кого вважає одним із найсильніших українських боксерів ХХI століття

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:29

Чемпіон світу у першій напівсередній вазі за версією WBF Арам Фаніян (24−2, 6 КО) поділився очікуваннями від поєдинку майбутнього бою українця Сергія Дерев’янченка (14−5, 10 КО) з Воном Александром (18−10−1, 11 KO), передають Патріоти України. «Вважаю ...