Хвиля Омікрону в Україні буде швидкоплинною, - експерти

На піку поточної хвилі захворюваності на коронавірус в Україні може фіксуватися до 45 тисяч нових випадків хвороби на добу. Але ця хвиля буде "швидшою", ніж попередня, вона може піти на спад за 2 тижні після піку.

Такий прогноз висловив доктор медичних наук, професор Сергій Крамарьов. Він пояснив, що дійшов таких висновків, вивчивши історію країн, які вже пережили хвилі штаму Омікрон, зазначають Патріоти України.

"Якщо порівнювати з тими країнами, які вже пройшли Омікрон, то можна спрогнозувати, що спалах триватиме досить короткий період часу. Наприклад, у Південній Африці буквально за три тижні все пішло на спад", – сказав він.

У цьому контексті професор уточнив, що відлік цих тижнів варто вести від піку хвилі. "Коли буде пік, після цього за 2-4 тижні піде на спад".

На думку Крамарьова, говорити про конкретні цифри захворюваності на піку хвилі в Україні складно, оскільки "у нас вони залежать не лише від кількості виявлених випадків, а й кількості обстежених".

Проте, з огляду на досвід проходження хвилі Омікрону іншими країнами, медик припустив, що статистика може перевищувати статистику попередньої хвилі у рази.

"Якщо порівнювати з країнами, які вже пройшли цей пік, то можна очікувати, що захворюваність в Україні буде у 2-2,5 рази більша, ніж на Дельта-хвилі. Якщо на Дельта-хвилі у нас було близько 20 тисяч, то 40-45 тисяч може бути на цій хвилі", – спрогнозував він.

Медик зауважив, що, на відміну від попереднього штаму, загалом штам Омікрон переноситься легше. Тим не менш, він спрогнозував, що навантаження на медичну систему може бути великим.

"Зрозуміло, що у більшості Омікрон протікає легко, але є ж і групи ризику. Тим більше, Омікрон обходить вакцинальні тіла й отримані внаслідок хвороби, тому люди можуть хворіти повторно. Все одно, найімовірніше, буде велике навантаження на систему охорони здоров'я", – сказав він.

Через новий закон про мобілізацію? Українці почали масово дарувати авто - МВС розкрило статистику

середа, 24 квітень 2024, 18:22

У квітні в сервісних центрах МВС спостерігається значне збільшення кількості реєстраційних процедур. З початку місяця було оформлено 110 997 заяв за договорами купівлі-продажу. Також останнім часом значно збільшилась кількість перереєстрацій автотрансп...

Таємна "допомога"? Компанії з Індії та Китаю постачали росіянам отруйне м'ясо

середа, 24 квітень 2024, 17:59

У м'ясі буйволів з Індії, яке в Росії часто видають за яловичину і продають по всій країні, Россільгоспнагляд виявив бактерії групи кишкової палички, а в курячих грудках з Китаю, що поставляються на російський ринок, знайшли сальмонеллу. Про це пише ...