"Кілька годин стікала кров’ю". У Рівному жінка померла після домашніх пологів з "духовною акушеркою", діти лишилися сиротами

Мешканка Рівного померла після домашніх пологів, на яких була присутня "духовна акушерка", передають Патріоти України.

34-річна жінка померла в місцевій лікарні, куди її доставили після домашніх пологів. Вона народила хлопчика вагою 4,5 кг, його життю нічого не загрожує. Як повідомляє пресслужба поліції Рівненської області, під час вагітності жінка не зверталася до лікарів і не перебувала на медичних обліках.

Правоохоронці почали розслідування за статтею про умисне вбивство з позначкою «нещасний випадок». У коментарі ТСН в поліції пояснили, що потрібно провести додаткові експертизи та опитати свідків, щоб робити висновки про можливий злочин.

Як повідомляє Суспільне, під час пологів поруч з жінкою перебувала "духовна акушерка" - "людина без медичної освіти, яка вважає, що вміє і знає, як приймати пологи, як вони мають проходити".

Світлана Муравська, головна лікарка пологового будинку Рівненської міськради, куди ушпиталили породіллю, сказала виданню ЧаРівне, що та померла після гострої масивної крововтрати: "Незважаючи на всі реанімаційні заходи, врятувати жінку не вдалося. О 18:20 породіллю в стані агонії доправили до нашої установи. 50 хвилин наші медики надавали їй допомогу. О 19:10 констатували смерть".

Після пологів жінка кілька годин стікала кров'ю, а "акушерка" спостерігала за процесом, поки родичі не викликали швидку.

"Дуже важливо, щоб жінки розуміли, що безпека під час пологів понад усе! Пологи мають проходити в медичному закладі. Медичні працівники кваліфіковано надають допомогу. Наразі партнерські пологи дозволені в більшій частині пологодопоміжних закладів України", - наголосила Муравська. За даними видання, це друга дитина жінки, першу вона народжувала в лікарні.

Прощення у Кремля вимолила, але концертів немає: Зрадниця Лоліта бідкається на безгрошів'я після скандальної "голої вечірки"

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:40

Співачка Лоліта, яка не засуджує політику диктатора та продовжує виступати перед окупантами, поскаржилася на проблеми з грошими. . Після участі в скандальній "голій" вечірці Насті Івлєєвої, коли її концерти почали бойкотувати та масово скасовувати, во...

Молода жінка залишилася стала інвалідом після відвідування перукарні. Лікарі у всьому світі б'ють на сполох

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:32

Згідно зі статтею, опублікованою в журналі New England Journal of Medicine цього місяця, 26-річна туніська жінка отримала три гострі травми нирок у період від червня 2020 року до липня 2022-го. У листі, який написали французькі лікарі, йдеться про те, ...