"Кілька років Україна смішить весь світ, і мені як хохлу це гірко": Помер відомий радянський актор

Василь Лановий у фільмі "Червоні вітрила". Фото: скріншот з відео.

Актор Василь Лановий помер у віці 87 років, інформують Патріоти України.

Як пише ТАСС, про це повідомила його дружина Ірина Купченко. Він хворів на коронавірусну інфекцію.

Василь Лановий - народний артист СРСР, Герой Праці РФ і володар Ленінської премії. Він був головою опікунської ради "Безсмертного полку", викладав в Театральному училищі ім. Щукіна і грав у Театрі Вахтангова.

На рахунку актора десятки фільмів: "Сімнадцять миттєвостей весни", "Офіцери", "Соляріс", "Смугастий рейс", "Дні Турбіних", "Павло Корчагін", "Анна Кареніна" та інші.

Лановий називав Україну "посміховиськом" і звинувачував у всіх її бідах США. "Те, що сьогодні в українсько-російських відносинах відбувається, викликає в мені неймовірний біль: кілька років Україна смішить весь світ, і мені як хохлу це гірко. Ні для кого не секрет, що режисерами тут виступають Сполучені Штати, та хіба можу я змиритися з тим, що мої земляки стають слугами, пішаками в руках американців? Боюся навіть думати про те, чим це може обернутися в майбутньому", - говорив актор.

Актор вважав, що нібито Російська Федерація допомагає Донецькій і Луганській областям. Також Лановий мріяв, щоб кордони між Україною і РФ стерлися.

На фронті загинув відомий український актор

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:59

Відомий український актор театру і кіно Євген Шумілов загинув на фронті. Сумну звістку повідомив у Facebook його близький друг Іван Марченко, передають Патріоти України. Він зазначив, що Євген Шумілов мобілізувався до лав ЗСУ два роки тому і вирушив на...

До України повертаються заморозки: Синоптики розповіли, де й коли суттєво знизиться температура

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:30

Синоптики попереджають про суттєве зниження температури повітря в Україні. Як наслідок - у низці регіонів очікуються заморозки. Про це повідомили в Укргідрометцентрі, передають Патріоти України. Синоптики попереджають про небезпечні та стихійні метеор...