Кількість біженців з України в Європі перевищила позначку 8 мільйонів: У яких країнах наших співгромадян найбільше

У четвер, 2 лютого, Агентство ООН у справах біженців оновило дані щодо кількості українців, які виїхали до інших європейських країн через повномасштабне вторгнення РФ 24 лютого 2022 року. За оприлюдненими даними, загальна кількість біженців перевищила позначку 8 мільйонів, передають Патріоти України.

Агентство ООН нарахувало 18,1 мільйона виїздів із країни на українських кордонах, а також 9,9 мільйона повернень від 24 лютого минулого року і дотепер.

4,8 мільйона українських біженців вже включені до різних європейських програм захисту. Країною з найбільшою кількістю біженців з України продовжує залишатися Польща - 1,5 мільйона, за нею йдуть Німеччина - 1 мільйон, Чехія - 486 тисяч, Італія - 169 тисяч, Іспанія - 161 тисяча та Велика Британія - 158 тисяч.

Країни, де зареєстровано понад 100 тисяч біженців з України - це Республіка Молдова, Румунія, Словаччина та Франція. Окрім біженців, які прибули до інших країн, понад 6,5 мільйона українців є внутрішньо переміщеними особами через війну.

Російське вторгнення до України спричинило найбільший потік біженців за останні пів століття, навіть більше, ніж кількість біженців, які залишили свою країну через конфлікти чи кризи у Венесуелі (7 мільйонів біженців станом на 2014 рік) чи Сирії (6,7 мільйона біженців через громадянську війну, яка триває вже 12 років).

Кабмін підготував пенсійну реформу: Ось скільки потрібно буде відрахувати з зарплати

субота, 26 жовтень 2024, 17:46

Мінсоцполітики підготувало законопроєкт "Про загальнообов’язкове накопичувальне пенсійне забезпечення". Пропонується запровадити обов'язковий платіж до державного або недержавних пенсійних фондів як для працівників, так і для роботодавців, передають Па...

Послухалась новоявленого "сутенера" Гетманцева: Модель OnlyFans сплатила в держбюджет податків на понад 13 млн гривень

субота, 26 жовтень 2024, 17:34

Державна податкова служба залучила до декларування доходів контент мейкера із сайту платних контент-послуг OnlyFans. Про це повідомив голова податкового комітету Верховної Ради Данило Гетманцев у Telegram в суботу, 26 жовтня, передають Патріоти Україн...