Кількість добровольців падає: ​В Україні примусово мобілізують близько 80% чоловіків, - керівник ТЦК

Представники обласних ТЦК закликають усіх придатних та обмежено придатних чоловіків вступати на захист України. Потреби є у всіх військових спеціальностях: піхота, танкісти, артилеристи, льотчики, десантники.

Як пояснив виданню Leopolis керівник Львівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки полковник Олександр Тіщенко, примусово мобілізують близько 80% чоловіків ― відповідно планів, які потрібні на фронті спеціальності. Це тому, що кількість добровольців нижча, ніж була в лютому 2022 року.

— Добровільно до військкоматів приходить десь близько 20% (половина з яких контрактники) від планового завдання, яке ми маємо виконати.

Якщо не буде цих розшуків, доправлення для уточнення даних, то мобілізація може бути під загрозою, ― пояснює начальник ТЦК.

Проте, вручення повістки, навіть на вулиці - це не означає, що чоловіка відразу відправляють на фронт. Спочатку в ТЦК звіряють дані - чи має особа відстрочку. Таки не мобілізують примусово.

У свою чергу Генеральний штаб Збройних Сил України попереджає про новий російський фейк про нібито "мобілізацію 80% чоловіків в Україні".

У пресслужбі ГШ заявляють, що РФ проводить чергову інформаційну кампанію для зриву мобілізації в Україні, під виглядом українських медіа в Telegram-каналах почала поширюватися дезінформація про проведення "повної мобілізації" в Україні, під час якої "призвуть 80% чоловіків".

Зазначається, що в месенджерах та чатах поширюються повідомлення про "перекриття доріг та вручення повісток усім чоловікам призовного віку".

У Генштабі наголошують, що подібні повідомлення — це брехня, щоб дискредитувати мобілізацію та посіяти паніку.

Молочка перетворюється для більшості українців на розкіш: Експерти прогнозують подальше зростання цін

субота, 27 липень 2024, 19:00

У червні зростання цін на продукти прискорилося і стало найбільшим з початку 2024 року, нагадують Патріоти України. Восени ще подорожчають п’ять категорій продуктів, серед них і молоко. . Скільки зараз коштує молоко в Україні та чому ціна на нього зро...

Музичний фестиваль "Рандеву" в Юр Малі: Вєрка Сердючка зі сцени звернулася до Алли Пугачової (відео)

субота, 27 липень 2024, 18:00

26 липня, стартував щорічний музичний фестиваль "Рандеву" в Юрмалі, який організувала латвійська співачка Лайма Вайкуле. Не секрет, що на захід вона запросила і українських виконавців, зокрема, Настю Каменських, Макса Барських, ALEKSEEV та Вєрку Сердюч...