Кількох поліцейських відсторонили: На Полтавщині розпочали розслідування щодо насильства над підлітком

На Полтавщині розпочато досудове розслідування за фактом сексуального насильства над малолітнім хлопчиком. Чотирьох поліцейських, які назначили тільки штраф батькам підозрюваних, відсторонили від слідства. Про це повідомляє пресслужба Полтавської обласної прокуратури в Telegram, передають Патріоти України.

За даними слідства, влітку 2024 року на одному з пляжів Котелевської територіальної громади троє осіб, серед яких є неповнолітні, вчинили сексуальні дії стосовно малолітнього хлопчика. Прокуратура розпочала процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом насильницьких дій сексуального характеру, не пов’язаних із проникненням в тіло, вчинені щодо особи, яка не досягла чотирнадцяти років за ч. 4 ст. 153 КК України.

Прокуратура також ініціювала проведення службового розслідування щодо дій працівників поліції, які не внесли до ЄРДР відомості про вчинення злочину після звернення батьків потерпілого. Зазначається, що чотири особи відсторонені від виконання службових обовʼязків.

Напередодні український омбудсмен Дмитро Лубінець повідомив, що у селищі Котельва Полтавської області троє юнаків побили 12-річного хлопчика та вчинили над ним сексуальне насильство. батькам кривдників було призначено лише штраф у розмірі 850 гривень.

Варто знати! Як заживити газовий котел в умовах відключень - пояснення фахівців

неділя, 1 вересень 2024, 18:15

Попереду новий опалювальний сезон, який українцям доведеться пережити в умовах війни та, можливо, обстрілів, передають Патріоти України. Якщо вдома є газовий котел, тоді значно легше пережити знеструмлення. Адже сучасні двоконтурні котли забезпечують н...

"Був неприємно здивований": У Рівному наукова конференція медиків закінчилася... танцями на столах (відео)

неділя, 1 вересень 2024, 18:05

У Рівному під час наукової конференції на тему онкології місцеві медики організували закриту вечірку із запальними танцями на столах. На ці дії уже відреагувала місцева влада, яка пообіцяла "кадрові рішення". . Відео у Facebook опублікувала рівненська ...