Кільком пасажирам вдалось втекти: Сомалійські бойовики захопили гелікоптер ООН

Після вильоту гелікоптер був змушений здійснити посадку, ймовірно, через технічну несправність поблизу села Гадун у регіоні Галгадуд. Сомалійське збройне ісламістське угруповання «Аш-Шабаб» захопило гелікоптер ООН разом з екіпажем і пасажирами. Про це повідомляє Al Jazeera, а також міністр безпеки регіону Галмудуг Мохамед Абді Адан, передають Патріоти України.

Згідно з доповідною запискою, на борту було дев'ять пасажирів, включно з військовослужбовцями і сторонніми підрядниками. Шестеро з них були захоплені «Аш-Шабаб», проте кільком пасажирам вдалося втекти. В ООН зазначили, що всі польоти організації тимчасово призупинені в цьому районі до подальшого повідомлення.

«На борту перебували двоє сомалійців і кілька іноземців. Він також перевозив медикаменти і мав транспортувати поранених солдатів з регіону Гальгудуд», – сказав майор Хасан Алі.

Співробітник ООН, який побажав залишитися неназваним, повідомив, що гелікоптер належав Місії ООН з надання допомоги в Сомалі (UNSOM), а до складу екіпажу входили п'ять іноземців. Уряд Сомалі не надав коментарії щодо цієї ситуації.

Бойовики угруповання «Аш-Шабаб» воюють проти уряду Сомалі та міжнародних сил у регіоні із 2007 року. Останніми місяцями уряд Сомалі активізував свою боротьбу проти угруповання.

Сенсаційна знахідка на Київщині: Археологи виявили у Білогородці артефакт козацької доби, котрий музефікують для відвідин туристів

неділя, 8 вересень 2024, 6:50

Це село на околиці Києва в княжі часи було значним політичним і ремісничім центром, сліди колишньої значущості зберігала ще і 17 століття. Археологи Інституту археології НАН України знайшли унікальний артефакт у селі Білогородка на Київщині. Про це пов...

У Боярці декомунізували пам'ятник Павці Корчагіну (відео)

неділя, 8 вересень 2024, 6:20

Найбільш відома споруда містечка під Києвом, котра символізувала відомого на весь комуністичний світ героя автобіографічної книги Миколи Островського, поїхав у заслання. Відтепер пам'ятник знаходитиметься у Музеї монументального мистецтва тоталітарної ...